Община Стара Загора се прояви като модератор между българския и турския бизнес

На регионалния форум бе припомнено, че градът ни е в епицентъра на преустройството на енергетиката у нас

Големият бизнес на Стара Загора, достатъчно модерен, отворен и конкурентоспособен, е тук, обяви днес следобед зам.-кметът на общината Радостин Танев. Той откри Регионален бизнес форум, организиран със съдействието на кмета Живко Тодоров и с подкрепата на Българо-турската търговско-индустриална камара.

„Такива събития се изключително важни за нашия град и за целия регион поради няколко причини: това е част от политиката, която заедно с отдел „Инвестиции“ водим, за да презентираме нашия регион като достатъчно добър за дългосрочно влагане на капитали.Това, което направихме в предварителните разговори и което очакваме да се случи в следващите няколко месеца, надявам се до края на годината, е да направим една среща с Българо-турската търговско-индустриална камара, тъй като знаете, че пред нашия регион предстои нещо изключително притеснително и ние трябва да бъдем подготвени затова, през което ще преминем“, припомни зам.-кметът Радостин Танев.

„Стара Загора е най-активно развиващият се град в България, защото се намира точно в епицентъра на най-големите събития у нас, в преустройството на енергетиката“, отбеляза на свой ред Олег Стоилов, председател на ТПП – Стара Загора.

„Няма да говоря подробно, но ние вече гледаме много по-напред, гледаме към Зелена водородна долина – Стара Загора, създадохме по този повод един цифров иновационен хъб „Загоре“ – Стара Загора, така че правим и други такива инструменти, които да спомогнат за още по-бързо развиване на нашия град. Но в партньорство с нови хора, които сега виждам тук, и, надявам се, ще установим връзка“, пожела горещо Олег Стоилов.

Да бъде активен посредник за връзка между българския и турския бизнес обеща и Исмет Чавушоглу, член наБългаро-турската търговско-индустриална камара и собственик на фирма „Елте Инженеринг“, член на УС на Търговско-промишлената палата в Стара Загора.

Своето активно участие в бизнес форума отбеляза и Армаган Ал, търговско аташе в Консулството на Рeпублика Турция в град Пловдив. „Много съм доволен, че съм сред вас, толкова ценни хора. От 2 години имам възможност да проследя развитието на 10 области, осъзнах, че развитието и потенциалът им и потенциалът на моята страна са на прекрасно ниво и това ме удовлетворява“, увери г-н Ал.