Космически конкурси за деца – крайният срок за участие е 31 май

КОСМИЧЕСКИ КОНКУРСИ ЗА ДЕЦА

Наближава четвъртото издание на “АЛО, КОСМОС | Говори България” и както винаги искаме да дадем възможността на деца и младежи да бъдат в центъра на събитието като се включат в нашите космически конкурси!

На 25 юни, 2024, присъстващите на фестивала “АЛО, КОСМОС | Говори България” ще имат удоволствието да видят на живо астронавта от НАСА – Майкъл Лопес-Алегрия, който ще говори за работата си в НАСА и множеството си мисии в космоса.

Любопитните деца и младежи, на възраст между 6 и 19 г., имат възможността да запишат кратко видео към астронавта с въпрос на космическа тема. Майкъл Лопес-Алегрия лично ще отговори на най-добрите въпроси, на сцената на “АЛО, КОСМОС | Говори България”, а победителите ще получат космически награди.

Краен срок за изпращане на видеото: 31.05.2024 г.

https://www.hello-space.eu/contests.html

Конкурс за рисунка – “Нашата прекрасна Вселена”

За децата и младежите с голямо въображение сме подготвили едно креативно предизвикателство. Нека хванат четките, моливите и боите, защото е време да нарисуват “Нашата прекрасна Вселена”, през техните очи!

Участниците се разделят в 3 възрастови групи:

– ученици 1-4 клас;

– ученици 5-7 клас;

– ученици 8-12 клас

Първите 3 места от всяка възрастова група ще бъдат наградени в деня на събитието, а техните рисунки ще бъдат изложени по време на фестивала.

Краен срок за изпращане на рисунките: 31.05.2024 г.

https://www.hello-space.eu/contests.html