Нова млада художничка дебютира със „Свят от цветове“

На 20.09.2022 г в Регионална библиотека „Захарий Княжевски“ Стара Загора се откри първата самостоятелна изложба „Свят от цветове“ на Десислава Борисова.
В емоционалното и цветово звучене на цялата изложба осезаемо присъства отново и отново българския бит, сблъсъкът на морската шир и космическата реалност, далеч от безплодния и инфантилен съвременен стил на абстрактния модернизъм. В работите личи ентусиазма на уверено прохождащ, по детски чист и непредубеден подход на художник маринист, докоснал се до женското начало – водата и монолита в мъжката душа (камъка).
С еднаква лекота владеейки малкия, средния и голям формат, авторката ни въвежда в нейния личен свят, лишен от човешко присъствие, обременен от портрети на стари рибари и неизменно присъстващи тривиални силуети на чайки и гларуси.
Съпътстващ фон на изложбата беше чудесната музика, изпълнена от квартет „Арс Нова“, както и красив и вкусен кетъринг, допълнен с вината на Менада.
Пожелаваме на художничката попътен вятър към нови хоризонти, вяра и висок критерий към всичко, което сътворява. Успех Деси!
Изложбата може да бъде видяна до 10.10.2022 г. на втория етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Светлин Стоев