Старозагорски ученици мерят сили в Общинския кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата

Утре, 20 април 2022 г., в ПГМТТ „Н. Й. Вапцаров“ ще се проведе Общинският кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата в Стара Загора. Ученици от V до Х клас ще се състезават в две възрастови групи: V – VII клас и VIII – Х клас.

Те ще премерят сили в два кръга. Първият е писмен тест, в който учениците ще трябва да отговарят на въпроси, свързани с безопасността на движение по пътищата. Във втория модул участниците ще демонстрират майсторски умения по колоездене. Победител е отборът, събрал най-голям брой точки от писмения и практическия тест.

Класираният на първо място отбор на Общинския кръг придобива право да участва в Областния кръг. Отборите, класирани на I, II и III място, се награждават с грамота и плакети. Всички участници получават предметни награди.

Организатори на надпреварата са Община Стара Загора, МКБППМН, Общинска комисия по Безопасност на движението по пътищата – Стара Загора и ПГМТТ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Стара Загора, в партньорство със сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Стара Загора.