Спектакъл за любов от пръв поглед представя ДКТ- Стара Загора

На Велики четвъртък (21 април 2022 г.) от 19:30 ч. Държавен куклен театър (ДКТ) Стара Загора ще представи премиера на спектакъла за възрастни „Хотел“. За пореден път театърът подава ръка на млади и талантливи творци . „Хотел“ е колаборация на ДКТ Стара Загора и Monkey’s Theatre, която се реализира и с финансовата подкрепа на Национален фонд КУЛТУРА, програма ДЕБЮТИ.

Хотел е спектакъл за любовта от пръв поглед. За онези няколко секунди, които сякаш карат времето да спре, когато случайно се засичат и разминават погледите ни. Вълнуваща и неостаряваща тема, където не може да се обясни с прости думи, усещането и трептенето на сърцето, когато погледите се срещнат и пулсът се ускори.

Жанрът е визуално-движенчески куклено – магичен театрален спектакъл.

Похватите, които използва творческият екип са:

Тялото – като най-големия ефект и език даден на човека;

Магията и илюзиите – които карат вътре в нас да заиграе, връщайки отново искрата в очите ни;

Музиката – играеща си със струните на душата ни.

Куклата – въплътила образа на човешката душа, освободена от всякакви задръжки и предразсъдъци, изразявайки най-чистата любов

Хотелската стая – място за нашите най-дълбоки и съкровени желания, които споделяме само със себе си ,защото нямаме смелостта да изкажем или не намираме думи за тях, тъй като думите биха били недостатъчни, а в повечето случаи ненужни.

Постановъчният екип на „Хотел“ е в състав: Любомир Желев – автор и режисьор; Наталия Гочева – сценограф; Тодор Василев -композитор; Анна- Валерия Гостанян и артистите Биляна Райнова, Анна-Валерия Гостанян и Любомир Желев.

Любовта от пръв поглед е мигновена съдбовна увереност, че си срещнал Себе си в друго същество, а магнетизмът се превръща в неутолим Празник за душата и сетивата.“

Биляна Райнова

Перо, танцуващо във въздуха…

Вятър…

Падащо листо…

Защото се познах в твоите очи…“

Анна-Валерия Гостанян

Разцъфващо пустинно цвете, дъгата в капка дъжд, необятност, магия… или просто любов от пръв поглед.“

Любомир Желев

Кой не е възпявал и страдал по първата любов? Кой не я е скътал в най-нежното кътче на душата си? Старозагорският куклен театър Ви предлага още една гледна точка за силата на любовта от пръв поглед. Приятно преживяване!

Росица Ранчева