БТА и Тракийският университет подписаха договор за сътрудничество

Договор за сътрудничество подписаха на 30 септември 2021 г. Българската телеграфна агенция  (БТА) и Тракийският университет в Стара Загора. Под документа подписи поставиха Кирил Вълчев – генерален директор на БТА и доц. д-р Добри Ярков – ректор на университета.
Това стана в деня, когато се отбелязват 100 години от началото на висшето аграрно образование в България. Датата се смята и за рожден ден на учебното заведение.
Основна цел на споразумението е популяризиране дейността на университета и на проектите, по които работи.

В документа е записано още провеждане на обучение по специалността „Регионален репортер“ по проект „Студентски програми“. Групата от 10 студенти е сформирана. Обучението ще продължи 3 месеца. Ръководител на проекта е д-р Румяна Лечева, кореспондент на БТА за Стара Загора.
Преди шест месеца тук отвори врати първият в България институт за устойчив преход и развитие, който събра учени от цялата страна. Амбицията на ректора е Тракийският университет да се превърне в първия „зелен университет“ у нас. „Дигитализацията и автоматизацията на селското стопанство е основната ни цел през следващите години“, изтъкна по време на церемонията той.
В Тракийския университет през новата учебна година се обучават студенти от 48 държави, за първи път и от Монголия.
Генералният директор на БТА Кирил Вълчев изрази надежда, че двете стари държавни институции поставят началото на едно ново сътрудничество.
Dolap.bg