Четиринадесетото издание на Международния фестивал на военните оркестри стартира във вторник

Фондация „Международен фестивал на военните оркестри”, Община Велико Търново и Национален военен университет „Васил Левски” канят на Четиринадесетото издание на Международния фестивал на военните оркестри. Единственият у нас подобен музикален форум ще се проведе на 21 септември (вторник) в ДКС “Васил Левски” във Велико Търново при строго спазване на всички противоепидемични мерки. Безплатни пропуски ще се получават на касата на залата. Молим публиката да спазва мерките въведени от Министерство на зравеопазването.

В програмата ще вземат участие Гвардейският представителен духов оркестър, Представителният оркестър на Сухопътни войски и Мажоретен състав, Фестивалният оркестър „Маестро Николай Косев” – съставен от оркестрите на НВУ „Васил Левски” и на Втора Тунджанска механизирана бригада, Курсантски блок от НВУ, както и младите музиканти от Junior Band.

Фестивалът ще бъде открит в 19:00 часа, а след официалната церемония публиката ще наслади на индивидуалните шоу-спектакли на участниците.

Всички оркестри ще изпълнят заедно селекция от произведенията “От как се е мила моя майно льо“, ”Nessun Dorma”, „The Way Old Friends Do” и „Радецки марш“.

За пръв път по време на церемонията ще бъде връчена пластика на името на покойните създатели на фестивала – маестро Николай Косев и Валери Вълев. Скулптурата, изработена от Георги Димов, ще се връчва ежегодно на един от оркестрите.

Фестивалът е част от съвременната идентичност на Велико Търново и от културния календар на града. Всяка година събитието е очаквано с нетърпение от гражданите, както и от многобройните гости на града в навечерието на Деня на Независимостта, 22 септември.

Входът е свободен!