Стойчо Керев представя книгата си „Измамна реалност“ в Стара Загора

На 23 септември (четвъртък) от 18,30 часа в Културен център „Стара Загора“  пред старозагорската публика ще бъде представена книгата на журналиста Стойчо Керев „Измамна реалност“.

„Духовното е модерно!“ Така започва книгата и представянето ѝ в страната доказва, че напоследък все повече хора имат нужда да се впишат в това явление, защото са започнали да си задават въпроси като: като кои са, откъде идват, накъде отиват, какви са кармичните им зависимости, кой пише сценарият на живота ни, как можем да развием съзнанието си и да повишим интелигентността си?

Стойчо Керев пише: „А да знаеш кой си, всъщност е непрекъснато пътешествие, отклоняващо се както към светлината, така и към мрака.” И добавя: „В смисъла на доброто, което не оценява и не съди, всеки може да спаси само себе си. Никой не може да промени света. Ако променим нас самите, ще променим и света. Всеки може, за добро или за зло, да направи нещо лично за себе си и ще отговаря и пред себе си и пред нашия Създател. Сами извървяваме пътя на хаоса, за да открием хармония. Ние създаваме обстоятелствата около нас и ние можем отново да върнем всичко на мястото му чрез познания, самоопределяне и действие. Кое ни отклонява от пътя? Отговорът е категоричен – илюзиите и  завистта.

”Тази книга е за хората, които са готови да приемат познанието като начин на живот. Да не спират да се образоват и да бъдат любознателни изследователи на своето време. Години наред ние живеем в една реалност, която заплашва да се превърне в наш дом. Но тя не е истинска. Тази реалност е създавана да направи живота подвластен на понятия, лишени от морал, ценности и стабилни основи.

Промяната се случва толкова бързо, че сетивата не успяват да я регистрират. Сякаш някакъв странен ефект е обгърнал умовете и променя представата за света. Какво, по дяволите, става с този свят?