Събраха се нужните средства за обучение на млад балетист в Италия

Балетната школа „Па Де Кре“ Стара Загора съобщи, че спира събирането на средства в дарителския фонд за Кирчо Желязков, „тъй като Фондацията на името на Св. Киприян Цамблак Чудотворец, регистрирана от Негово високопреосвещенство Св. Старозагорски митрополит Киприан, осигури цялата необходима сума по програмата за обучение. Фондацията е с широкоспектърна дейност в обществена полза и подкрепя деца в неравностойно положение, даровити деца и значими каузи. С дълбок поклон благодарим за голямата финансова помощ, за подкрепата и стореното добро“.

Школата благодари на синдикалната организация на КНСБ при „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД с председател Деян Дяков за дарените 2000 лева; на Инър Уийл Клуб Стара Загора, представляван от Лора Янкова и на всички добри хора за направените дарения и оказаната подкрепа. Особена благодарност за топлото отношение и многократната подкрепа към децата от школата. С даренията, с постъпилите средства във фонда и със средствата от продажба на билети за концерта ще бъдат покрити всички останали разходи по пътуването, необходимите консумативи и престоя на Кирчо Желязков .

Възпитаникът на балетна школа „Па де Кре“ и ученик в НУМСИ „Христина Морфова“  Кирчо Желязков бе удостоен с покана за едногодишно обучение в балетна компания „Balleto di Siena“, Италия под ръководството на изтъкнатия хореограф Марко Батти. Той осигури на младия талант  частична стипендия в размер на 1000 евро. Цялата сума, необходима за едногодишното балетно обучение е в размер на 4 500 евро, като разходите за престой, храна, консумативи и други, се заплащат допълнително.
За събиране
то на останалата сума от 3 500 евро, балетната школа организира няколко благотворителни мероприятия:
На 16 август 2021 г. на бул. „Цар Симеон Велики“ 130, Кирчо Желязков и възпитаници на школата
проведоха благотворителен открит урок по балет за деца на възраст от 4 до 7 години. На 17 август Кирчо Желязков проведе специално подготвен благотворителен урок по народни танци за възрастни.
На 27 август от 21:00 часа в Етнографски комплекс „Дамасцена“ с. Скобелево, балетната школа ще представи
самостоятелен благотворителен концерт „По пътя на мечтите“.
Успех на младия танцьор! Браво на всички, които му подадоха ръка по пътя на мечтите.

Dolap.bg