Атрактивни кулинарни работилници за здравословна храна

24 и 25 юли 2021, събота и неделя

10.00 ч., Парк „Пети октомври“, „Кестенова алея“

„Да бъдем здрави, да изглеждаме добре и да се грижим за себе си е важно за всички нас. Известно е, че здравето започва отвътре навън и затова каним всички, изкушени от здравословната кулинария, както и тези, които сега искат да започнат да се грижат истински за себе си на безплатни кулинарни работилници за здравословна храна“ – канят организаторите на работилниците от Община Стара Загора.

Събитието се провежда с EVIAs Kitchen – здравословно кулинарно училище и кулинарна работилница и „Аз готвя с мама” – семейна кулинарна инициатива за споделено готвене с децата, за да ни представят своите изкушаващи предложения с дегустации за всички присъстващи.

Събота и неделя, 24 и 25 юли от 10.00 часа на Кестеновата алея в парк „Пети октомври“ стартира вашето здравословно меню:

24 юли, събота, 10.00 часа

„Веган безглутенови такоси с бързо крема сирене /без ядки/“ – кулинарна работилница с дегустация на EVIAs Kitchen – здравословно кулинарно училище

 25 юли, неделя, 10.00 часа

„Енергийни бонбони и здравословен течен шоколад“ – кулинарна работилница с дегустация на „Аз готвя с мама“ – семейна кулинарна инициатива за споделено готвене с децата

Зад EVIAs Kitchen стои Евгения Атанасова с над 29-годишен опит и практика в здравословното хранене /от 1992 г./. С няколко предавания по темата в ТВ Загора /Ст. Загора/ и ЕTV, с опит като готвач в бившия специализиран ресторант „Библиотеката” в Стара Загора, в кетъринга и поръчковите торти, хапки и плата, приготвени с пълноценни, истински продукти. С голям опит в организирането на кулинарни събития, част от организационния екип на фестивала “Здравей, здраве”, Стара Загора.

„Бях на 16 години, когато започнах да се вълнувам от това как храната влияе на тялото и здравето ни. Извървях дълъг път, когато все още нямаше достатъчно информация или интернет, учех сама чрез опита и желанието да разбера кое е най-добро за човека. Постоянно надграждам своите знания и следя най-новите научни открития в тази област. Вярвам, че като хора имаме много общи неща помежду си, но също съм се уверила, че всеки от нас е индивидуалност, която аз уважавам. Изпитвам любов към готвенето и създаването на рецепти, които са достъпни за всеки, и същевременно са вкусни и добри за нас. Не вярвам, че ако нещо е полезно, то не е вкусно. Не – просто не е приготвено и съчетано добре. Убедена съм, че може и да е вкусно, и да е полезно. Ние сме част от природата и тя е сътворила най-доброто за нас.”

EVIAs Kitchen e здравословно кулинарно училище и мобилна кулинарна работилница за здравословна храна за малки и големи.

При желание на групи деца и/или възрастни, кулинарното училище пристига на заявеното място /или в залата на Народно читалище „Родина”, Ст. Загора/ и представя в реално време приготвяне на бързи и лесни здравословни хапвания. Участниците в работилницата получават свои самостоятелни порции от всичко демонстрирано на живо, а после хапваме заедно. Ако има деца, при желание те се включват в готвенето и така, забавлявайки се, разбират за значението и качествата на полезната храна. Доброто хранене е особено важно, за да растем и се развиваме здрави и да осъществим пълния потенциал, които ни е даден от природата и живота.

EVIAs Kitchen изнася презентации, демонстрации и дегустации за малки и големи, лекции за различните аспекти и форми на доброто хранене и здравословния начин на живот.

Организира и Бутикови кулинарни събития /по заявка или по интереси/, както и кетъринг услуги, отново с качествени, естествени продукти в приятна атмосфера.

Сътрудничи на здравословната интернет платформа “Инфинити мувинг дизайн” и разработва авторски рецепти за заведения за здравословно хранене.

Досега EVIAs Kitchen е организирала над 47 работилници и кулинарни събития в Стара Загора, Димитровград, Казанлък, Нова Загора, Хасково и е била част от много други прояви в Южна България.

Мото: „Здравето винаги е на мода”.

„Аз готвя с мама“ е инициатива и семеен кулинарен блог. Идеята се зароди през зимата на 2020 г. Основната цел на дейността ни е да бъдем сплотени, да прекарваме повече качествено време с децата си, готвейки заедно и създавайки любимите ни ястия. Тези мигове у дома осмислиха и разнообразиха ежедневието ни, не само по време на локдауна, но и в дните след това. Да готвим заедно се превърна в кауза, в която да се учим, не само ние, родителите, но и децата ни. Да разпознаваме и ценим качествените продукти, да знаем как да ги използваме, да сведем до минимум употребата на вредни храни и да научим децата ни как да ги разпознават и избягват. Времето, което отделяме за децата е много важно. Тези мигове са безценни и ни помагат да се изграждаме като родители, но и да възпитаваме отговорност, самостоятелност и увереност в най-любимите ни. Колкото повече въвличаме децата в нашето ежедневие, толкова повече ще им помогнем да се справят с всичко, което им предстои в живота. Това не се учи на телефон или телевизор – възпитава се. А отговорността да се случва е изцяло наша!