„Училище за взаимопомощ при тревожност и страхове” в Центъра за енергийна медицина

Всяка сряда от 18:00 часа и четвъртък от 16:00 часа на ул.”Филип Македонски” 62, в Център за енергийна медицина се провежда „Училище за взаимопомощ при тревожност и страхове”. На 17 и 18 април ще бъде вече третото поред занятие в Училището.

Това е една прекрасна инициатива на сърцатата д-р Мариета Желева, реализирана съвместно с Пея Маданкова, нейната талантлива дъщеря.

Целта  на занятията в Училището е да се помогне на хората да осъзнаят вредните емоции и да се опитат да ги овладеят чрез методики от Енергийната психология –  ТЕС, Пренареждане на матрицата, WHEE др.

 Накратко казано /по преживяно от мен/ – ценното на знанията, които ще получиш в училището е:  попълваш дамската си чанта /така, както носиш несесер с червила, пинсети, пили и т.н./ с още един невидим несесер с  много важни и нужни за всекидневието умения за справяне със стреса, който ни дебне постоянно и вътре и отвън.

Имах истинското удоволствие и реална реална полза да бъда на първия урок в новото „Училище за взаимопомощ при тревожност и страхове”! И дума не можеше да става да го пропусна. Удивително как малкото пространство на кабинета ни побра всички желаещи! Плюс малко в другата стая, но при отворена врата всичко се чува, вижда и е достъпно.

Сладкодумната д-р Желева започна занятието с едно много красиво и поучително въведение. Тя запали пред нас пламъка на истински газена лампа ни разказа за свое прозрение, получено в Тибет. „Под свещената планина Кайлаш прозрях, че трябва да споделям знанията и опита си с хората, които са загубили своя път и се нуждаят от моята помощ. Видях човека като газова лампа, в която газта е душата му, пламъкът – духа, а стъклото – тялото. Ако стъклото е замъглено отвътре с отровни мисли и емоции, това пречи на човека да реализира смисъла на живота си, а именно – да сподели своя огън с другите. Само когато човек успее да изчисти стъклото, ще може да сподели с останалите. Това е и моята роля – да ви помогна да споделите огъня си.” – каза д-р Желева. И с усмивка допълни, че след  това прозрение е отказала цигарите – пушекът, с който се замърсява стъклото отвътре.

Историята с лампата бе и покана да се замислим с какво и как замъгляваме, замърсяваме стъклото на собствената си газена лампа и как да го изчистим. Каква да бъде първата крачка, с която да се отървем от лоши мисли, от напрежение?

Д-р Желева поясни, че всеки човек има различен праг „на вместимост“ на отрицателни емоции и че ако запълним своя съд с такива емоции до 50% започват депресии и страхове, ако го запълним в рамките на 50-60% започват психо-соматични оплаквания, а ако надвиши 60% – плъзват соматичните оплаквания като вегетативната дистония например.

Отрицателните емоции не са само от преживени големи и малки травми в живота, те са и малките зрънца от отрицателни мисли, страх, напрежение и т.н.

Когато страдат емоциите, това се отразява на материята и енергията. Страданието се „качва“ по-горе, в мислите. А още по-горе, то засяга духовното ниво. „Там вече, при духовното, има несигурност – този ли е пътят, по който вървя? Какъв е моят път в живота всъщност, моето призвание?“ – каза д-р Желева.

А какво е практичното „пособие“, което човек може да приложи, за да намали и снижи прага на тревожност. „Освобождавайте емоциите, те са противоотрова на отровата на всички нива! Превръщайте мислите си в емоции. Записвайте ги на лист. Това е много, много разтоварващо и освобождаващо. Това е като изповедта в църквата, но  пишете на лист.

Направете списъци, който да са дълги, избройте всичко, за което се сещате, продължавайки  следните думи: „Страх ме е от (какво, кого)…“ „Яд ме е, че…“ “Дразни ме…“ “Мразя…“.

Така изговаряме /изписвайки/ емоциите си. Те са дяволчетата, които слагаме в мазето, слагаме върху тях камък. Обаче те „избуяват“ в тъмното, те се хранят от тъмното“ – обяснява д-р Желева.

Какви още теми и въпроси се разискват в „Училище за взаимопомощ при тревожност и страхове” : отровните емоции – къде се натрупват? как да се освободим от тях? емоции и енергийни меридиани, как да се възползваме от енергийната ни система? спомени и емоции – работа с тях, ежедневни емоционални претоварвания – възстановяване, блокиращи вярвания, работа с утвърждения – индивидуално създадени и още много други въпроси.

Училището е подходящо, както за хора, които вече са имали досег до положителния ефект на Енергийната медицина, така и за хора, които за първи път ще се сблъскат с необятните й положителни въздействия, които умело владее д-р Мариета Желева.

А защо Взаимо-помощ, а не само Помощ, вероятно се чудите вие?

Защото Вие с вашето съзнание – помагате на Под-съзнанието – да Ви помогне и освободи – от страха.

Сложно ли е? Не, не е.

Страховете са колкото съзнателни, двеста пъти по двеста са повече несъзнателни.

Представляват арктически натрупвания в различни краища на тялото ви. Когато почнат да се топят, потичат безпокойствата, паниките, вегетативните смущения…Тайните ледници вътре в психиката се задействат и нивото на тревожност се покачва при топенето им.

От сърце препоръчвам „Училище за взаимопомощ при тревожност и страхове” на д-р Мариета Желева!

Запишете се предварително на тел. 0899 93 45 04 – д-р Желева, защото местата са ограничени. А цената за участие в едно занятие е 10 лв.

Уляна Кьосева