Старозагорски ученици с награди от международен проект

Ученици от 8,9 и 11 клас на СУ „Иван Вазов“ Стара Загора се представиха отлично в Международна среща по проект “Еразъм +”-“How to feel maths”, проведена в началото на април в румънския град Клуж-Напока, Румъния.

Заедно с представители от Румъния, Турция и Полша българите се включиха в разнообразни дейности по математика. Господин Господинов от 8 „а“ клас, профил „Софтуерни и хардуерни науки“, зае първо място в математическото състезание „Kahoot”. Галина Цвяткова от същия клас зае второ място за създаване на математическа викторина в платформата на „Kahoot”, информира директорът на училището Динко Цвятков.

Това е втората международна среща по проекта. Първата се състоя в гр. Тарсус, Турция. Там възпитаничката на СУ „Иван Вазов“ Ивана Денева спечели състезанието за създаване на лого по проекта „How to feel maths”.

Предстои трета среща, която ще се състои в полския град Брезко, Полша, през септември 2019 г. Учениците се подготвят усилено за нея, като в подготовката се включва активно и Динко Цвятков. Заедно програмират и изследват звезди и спирали със софтуера за блоково програмиране „Scratch”, „Comenius Logo”, правят математическите си проучвания, със софтуера за динамична математика“Geogebra”. В основата на проекта са заложени развитието на дигиталната и математическа компетентност на учениците. Поставените математически проблеми пред учениците способстват за развитието на тяхната креативност и логическото си мислене и ги карат да откриват математиката като наука в заобикалящия ги свят.

Dolap.bg