В Центъра за енергийна медицина се прилагат хилядолетни традиции на лечение

Част 2

Центърът за енергийна медицина в Пловдив се намира на ул. ”Филип Македонски” 62. Това е малка уличка в сърцевината на града, приземен етаж на стара кооперация, дом, в който се е родила д-р Мариета Желева, основател на центъра. Дом, който става освен неин, още и дом  за хора с многобройни проблеми. Защото точно такова е усещане, когато прекрачиш прага – светло, топло, уютно, приветливо, слънчево, гостоприемно.

Още когато  се срещнете с двете чаровни дами, Вие вече вътрешно сте някак абсолютно убеден, че правите най-доброто за себе си. Просто послушайте себе си, особено, ако силно искате подобрение в здравословното си състояние и излекуване.

Всеки път ще влизате в кабинета различен, но ще Ви посрещат едни и същи хора. И д-р Желева и Пея са облечени винаги в един и същи цвят – някакво приглушено розово, тип „пепел от рози”. С този цвят вече свързвам здравето. Затова и го нарекох в себе си Център на розовата Надежда, при все, че ясно виждам как розовото не е онова бонбоненото, на захарния памук. А е някак си осъзнато розово, розово в хармония…

В хода на срещите, разговорите, въздействието със СКЕНАР се усеща изключителната сила на тялото ти, която се събужда от лечебните импулси на апаратче, голямо колкото дистанционно за телевизор. О, изненада! Тялото реагира така, сякаш отдавна е чакало да го задействате по този начин и да започнете да изграждате своята дълбока връзка с него.

Със сеансите по енергийна психология, които провежда д-р Желева, се стига до случки в живота, до спомени и дълбоки преживявания, които сякаш човек е приспал и/или упоил. Страшно е да се изкарат наяве страховете, но пък е невероятно облекчение да ги виждате как се стопяват пред очите ви, когато са изведени „ на слънчева светлина”.

За тези, които не са убедени в „нетрадиционните методи на лечение”, в лечението с енергия, импулси ( на принципа на акупунктурата), лечение по меридианите, нека спомена няколко достоверни, научни факта за медицински уреди, на които изключително вярваме:

–           ЯМР е съкращение за ядрено-магнитен резонанс. Това е модерна технология, която използва голям магнит и радиочестотни вълни, като осигурява на лекаря информация за състоянието на мозъка, гръбначния стълб, вътрешните органи, кръвоносните съдове, мускулите, ставите – и то без използването на рентгенови лъчи, болка или операция.

–           Ултразвук. Ултразвуковите вълни са с честота над 20KHz, което ги прави недоловими за човешкото ухо.

–           „Доплер ехография“. Накратко това е ехографско изследване на кръвоносните съдове, като се използва известният от физиката Доплеров ефект за изобразяване на движението на кръвта в тях. Кристиан Доплер описва този ефект като зависимост между честотата на вълната на излъчваната светлина от движещ се обект и скоростта му на отдалечаване от наблюдаващия.

Не сте се и замисляли, но абсолютно вярвате на Ядрено-магнитния резонанс, на ехографията, на доплера!

А защо да не вярвате на СКЕНАР терапията – електрически импулси, които подтикват самолечението на удивителното ни тяло?!

СКЕНАР-апаратът генерира електроимпулси, които непрекъснато променят формата си на базата на биологична обратна връзка – организмът сам постоянно коригира въздействуващите импулси в зависимост от потребностите си. Въздейства се върху специално подбрани зони за обща регулация и стимулация. Терапията е безболезнена, а силата на електрическото въздействие е настроена индивидуално за всеки пациент. В зависимост от оплакванията на пациента и според принципите на традиционната китайска медицина, с апарата се обработват определени зони и точки по кожата.

Защо да не се вярва на акупунктурата като част от китайската традиционна медицина,  исторически на поне 8000-4000 г. пр.н.е., откогато датират археологически находки на първите каменни игли за иглотерапия /акупунктура/?!

Не виждам логика да не се вярва!

Човекът е един и същи навсякъде по земното кълбо.

Пътищата му към лечението са безброй.

Това е същото, както при пътищата на познанието – също безброй.

В Центъра за енергийна терапия човек научава или си припомня една изключително важна отправна точка по пътищата на лечението – да притихне, да се съюзи с тялото си, да го слуша, да го чуе. То е право, защото искрено ни желае само и единствено най-доброто!

Сайтът на центъра може да разгледате тук:https://energy-med.org/alternativno-lechenie/

Ако искате да ме попитате каквото и да било относно горенаписаното, моят тел. е 0887978452.

Уляна Кьосева