В Световния ден на здравето – 7 април – премиера на „Банда бацили“ в Кукления театър

ПРЕМИЕРА В ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР СТАРА ЗАГОРА НА 7 АПРИЛ 2019 ГОДИНА ОТ 11:00 часа

Скъпи зрители,
Каним Ви на среща с новата продукция на Държавен куклен театър Стара Загора „БАНДА БАЦИЛИ ” от Мария Донева и Янчо Иванов.
„Въпреки предупрежденията за дебнещи опасности от бацили и вируси, малката Ани категорично отказва да се измие. Ляга си мръсна и попада в Царството на сънищата. Но дали тези сънища са случайни?Изведнъж самата тя се е превърнала в бацил. В началото всичко е весело и забавно, но накрая детето разбира колко опасни са всъщност бацилите. Как да се спаси от тях? На помощ идва Господин Перфект със своята сапунена армия.
Спектакълът поставя на преден план един вечно наболял проблем: как да създадем у детето хигиенни навици. Решението не бива да звучи дидактично. Чрез много забава, хумор, веселие малчуганите сами да вземат инициатива за собственото си здраве. А покрай важните теми, ако могат да развият и чувство за ирония, че и за самоирония. В спектакъла си позволяваме черно чувство за хумор, но това не е за да плашим зрителя, а да го провокираме: на страха да се отвръща със смелост и действие.“
Янчо Иванов автор и режисьор на спектакъла