Пролетната школа по музикална култура и изкуства очаква възпитаници

Скъпи приятели, учители , родители и ученици,

И през 2019 година Фондация „Миню Балкански“ ще продължи да организира и провежда  пролетните и летни школи в построената за тази цел прекрасна база на Фондацията в старозагорското село Оряховица.

Стартът е на 31 март 2019 г. с Пролетна школа по музикална култура и изкуства. В нея могат да участват ученици от 2-12 клас.

„Между всичките школи, тази по Музикална култура и изкуства има специално място, защото тя изгражда младежкия характер. Тя го отличава с обичта му към красотата на света, към обич на хората и към благородство.  Това е богатство, което всеки младеж трябва да натрупва, защото когато то липсва се забелязва от далеч дори и да си голям учен, професор, инженер, доктор…“  Това споделя Младен Станев, директор на Пролетна школа по музикална култура и изкуства.

Пролетната ваканция е чудесно време за това душевно забогатяване, което ще  остане завинаги. Децата прекарват незабравими дни в слушане на музика, с танци, посещение на оперен спектакъл или концерт, рисуване, състезания, излет сред природата. За тях се грижат квалифицирани педагози и специалисти в различни сфери на изкуството.

Децата от всички краища на България, а и от чужбина се събират тук. Те учат, общуват заедно, стават приятели. Социалният принос е също забележителен.

Школата продължава до 5 април 2019 г.

Целта за провеждане на школите е да се пробуди жив интерес и жажда за научни знания, за гражданско образование, култура и изкуства  в децата и младежите на ученическа възраст. Изискване към участниците е да са от 10 до 18 години и да проявяват изключителни интереси и мотивация.

За да се постигнат целите са поканени за ръководители на школите изтъкнати професори и педагози, подготвящи участници  в национални и международни състезания и олимпиади като Теодосий Теодосиев, проф. Сава Гроздев, Ирина Шаркова, Надя Кискинова, Милен Минев , Диман Михнев, Ивайло Хартарски, Богдан Станков, Любен Личев, Виолета Найденова. а също така и архитекти, физици и информатици, астрономи завършили престижни университети и висши училища в Европа и САЩ,работещи в световно известни фирми.

Издават сертификати за участие.

Предлагат  се и стажове за учители,които желаят да се запознаят с начина на преподаване в школите. Издават  се сертификати за стаж.

„Готови сме да се срещнем със съмишленици , учители, родители и ученици, за да разговаряме и да представим още по- подробно нашите дейности и цели!“ – предлагат от Фондацията.

Повече информация относно дейността на телефон 0889555677 или  e-mail : fmb.shkoli@gmail.com Янка Ковачева –Организатор -учебни дейности

www.balkanski-foundation.org

Програма –Школи    2019г.

Дати Възраст на участниците

Школа

 

1.    31- март – 5  април

 

2- 11клас Пролетна школа по Музикална култура и изкуства
2.     1– 6 юли       2 – 11 клас

Лятна школа „Забавна математика“

 

3.     1 – 6 юли 8-11 клас

Лятна школа  „Криптоматематика“

 

4.    14 – 20 юли

5-12 клас

Ниво на владеене  на езика –А2+ , В1.В2 ,С1

 

Лятна академия по френски език

 

5.  29  юли – 3  август    5-8клас Лятна  школа  “ Експериментална физика ”
6.    5  – 10  август 6-11клас  Лятна  школа   “Комбинаторна математика ”
7 .        12– 17 август

5- 12 клас

Ниво на владеене  на езика –А2+ , В1.В2 ,С1

 

Лятна  школа  по Английски език

 

8.         19- 24 август      3- 11 клас 

Лятна  школа  по Роботика

 

9.         26- 31 август  5- 9 клас

Лятна  школа по Архитектура

 

10.       26- 31 август 3-10клас   Лятна  школа  по Астрономия и астрофотография
11.   2  – 7 септември 5- 9клас Лятна  школа  по Информатика и облачни технологии