Рожден ден празнува Детска градина „Светлина“ на 22 март – Деня на Земята

Рожден ден празнува на 22 март, в Деня на Земята – Детска градина „Светлина”! От отварянето на вратите на градината нейните млади репортери започват Празничното радио-предаване с микрофон в ръка. Те ще правят интервюта с пристигащите родители и ще им задават въпроси като: Коя беше детската градина, в която ходихте като малък? Харесваше ли ви там? Какво Ви харесваше? Коя беше любимата Ви супа? Кой беше любимият Ви десерт?

След това в 9,30 ч. започва празничното тържество за малки и големи със специален гост и участник – баба Цоцолана. За първи път ще прозвучи новият Химн на Детска градина „Светлина”, написан от известната поетеса Мая Дългъчева. Музиката е на Маргарита Шоселова, която от тази учебна година е преподавател по музика детското заведение. Разкриваме с радост, че Подготвителната група към Студия „Маргаритки” на Държавна опера-Стара Загора е почти изцяло с деца от „Светлина” и там съвсем скоро, на 13 април, ще видите първия им самостоятелен спектакъл. Аранжиментът на химна е на Николай Цолов, изпълнението е на възпитаници на детската градина от 4 група. Които впрочем за първи път ще чуят записа, който са направили на рождения ден на „Светлина”.

„В тържеството всяка група от детската градина ще бъде със свой собствен цвят, според духа и. За всички деца ще има здравословна почерпка – плод и/или зеленчуци с цвета на групата” – ни довери кратичко Йоанна Димитрова, директор на Детска градина „Светлина”

За да избегнем риска родителите да разкажат на малчуганите си за очакваните чудеса, ще спестим описанието на тортата за утрешния рожден ден. Ще издадем само, че тортата ще е хем видима, хем невидима. Но ще е с такива размери и съдържание, че за всяко едно от над 200те деца на „Светлина” да има по едно парче с една изненада върху него.

Честит рожден ден, малчугани, преподаватели, помощен персонал, родители в „Светлина”!

С нетърпение очакваме най-новата ви продукция – нов грандиозен концерт на сцената на Държавна опера-Стара Загора на 3 май!

Да са ви честити всички награди – „Стара Загора”, „Анастасия Тошева”, „Будител на годината” /само в последните две лета/!

Нека ви помагат и подкрепят с все такъв жар родителите!

В „Светлина” всички ходят на градина – майки, бащи, баби, дядовци! Пожелаваме ви скоро да приобщите към вашето голямо и сплотено семейство и ….домашните любимци на деца и семействата им! След клубовете на бабите, на бащите и дядовците – защо не и на домашните любимци?!

Уляна Кьосева и целият екип на Долап.бг