Клуб на истинските мъже-татковци и дядовци учредяват в ДГ „Светлина“

Празник за Трифоновден с вход само за мъже ще има в петък от 17:30 часа в Детска градина „Светлина“ – Стара Загора. Светецът, покровител и на кръчмарите, вдъхновява красивия дамски колектив на градината за един строен сценарий. Действието се развива в една селска кръчма, в която преподавателки и помощен персонал са кръчмарки и „местно население“, а гостите са специално включени по един изключително атрактивен начин.

В началото гостите – бащи и дядовци на малчугани от „Светлина“ – ще чуят за мъжкия свят малко критика, но повече хубави думи и колко са полезни и вдъхновяващи като червеното вино. Ще се посмеят на диалозите тип „какви мъже имаше едно време, а сега какви са…“, ще се погледнат отстрани такива, каквито са сега младите бащи – „отгледани с био маруля и много киноа“, пращащи емесеси „здр., ко пр.“ И разни такива…

Но! В кръчмата изкусните кръчмарки и „местно население“ ще  поставят на престрашилите се задачи за изпитание, за да докажат колко истински мъже са. И с усмивка ще ги поканят да се присъединят към учредяването на нов клуб в градината – „БългаринЪ“, само за мъже.

Целите на клуба? Разбира се, те са участниците му „да помагат, подкрепят и въведат в мъжкия свят децата от детска градина „Светлина“! Кауза, достойна за всеки истински мъж!

И така, всички нови членове на новия клуб ще произнесат в петък специална клетва, която е емоционална и вдъхновяваща:

„В името на бога на всички мъже – пазителят на всички деца и жени, в името на риболова, в името на барбекюто и в името на всички студени бири и предавания за футбол, които вземам за свои свидетели,

Поемам върху себе си тази клетва.

На детето, което носи моята кръв, ще гледам като на свещено: ще му помагам да живее щастливо и ще му давам, каквото му е нужно, ще го издържам финансово, даже и да учи в „Харвард“.

Ние, всички мъже от Клуб „БългаринЪ“ се заклеваме, че ако децата поискат да бъдем с тях – ние ще бъдем, дори и да трябва да пропуснем световното по футбол.

Ангажирам се постоянно и усърдно да участвам заедно с учителите в дейностите, празниците и всичко, което прави децата щастливи в Детска градина „Светлина“.

Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, нека бъда най-готиният мъж!

Ако пък сторя обратното, нека ме сполети топла бира, веган парти, да спя на дивана и едномесечен престой на автомобила ми в автосервиз!

Заклевам се, че по силите на обичта си ще върша всичко, в което се кълна!“

Разбира се, празникът Трифоновден, няма да мине и без ритуално зарязване на лоза в двора на детската градина. А всичко, което е било там в този ден и на това място, ще остане една велика завера. За вечни времена!

Уляна Кьосева за Долап.бг