Директорът на Държавна опера-Стара Загора Огнян Драганов отличен със Специалната награда на УС на Клуба на работодателя – Стара Загора

Директорът на Държавна опера – Стара Загора Огнян Драганов отличен със Специалната награда на УС на Клуба на работодателя – Стара Загора за иновации в областта на културата за 2018

На 25 януари2019 година – на ПРАЗНИКА НА БИЗНЕСА, организиран от СНЦ „Клуб на работодателя – Стара Загора”, бяха раздадени традиционните годишни награди в различни категории за постижения в бизнеса, науката и културата. Специални гости на събитието бяха – Областният управител – Гергана Микова, Кметът на Община Стара Загора – Живко Тодоров, зам. кметът Красимира Чахова, Председателят на Общинския съвет – Таньо Брайков, представители от Сдружение Съюз на предприемачите Асеновград, Сдружение на предприемачите Пазарджик, Сдружение на предприемачите Панагюрище, приятели и съмишленици.

Преди да се раздадат годишните награди за бизнеса, Стефан Шоселов – член на УС на Клуба на работодателя – Стара Загора, награди от името на Клуба на работодателя и КРИБ четири талантливи деца от Стара Загора. Ивет Тодорова, ученичка в ПГСА „Лубор Байер”, специалност „Строителство и архитектура”, 11 клас. Тя е с отличен успех за учебната 2017/2018 година, председател на ученическия училищен съвет и е класирана на първо място по проект „Ориентирани към успеха” по програма „Еразъм+”. Антонина Койчева е в 12 клас и е възпитаник на същото училище и учи същата специалност. През всичките години на своето обучение е завършвала с отличен успех, вземала е участие в олимпиади по математика и български език и литература и участва активно в изявите на училището в периода 2014 – 2018 година. Третият награден е Даниел Ладжев от Таекуондо клуб „Августа”. Той е с приз за най-преспективен млад състезател, първи в световната ранг листа в неговата група, балкански шампион и бронзов медалист на европейското първенство, в категория, в която останалите са с 3 години по-големи от него. И последният награден е Добромир Иванов, 13 годишен, талантлив млад музикант, възпитаник на НУМСИ „Христина Морфова”.

След  награждаването на децата последва официална церемония по връчването  на  традиционните награди в следните категории: „Инвеститор на годината за 2018 г.” бе връчена от новия председател на клуба – доц. Борислав Попов на фирма Термохран-инженеринг АД. Приза за „Най-динамично развиваща се фирма за 2018 г.” взе Агроконсулт инженеринг ЕООД, а плакетът беше поднесен лично от Областния управител – Гергана Микова. Фирмата Изолинвест ЕООД, бе отличена като „Най-иновативна фирма за 2018 г.”, а Пламен Михалев, който е член на Управителния съвет на клуба, получи своята награда от Председателя Общински съвет – Таньо Брайков. Тазгодишният носител на приза „Социално отговорен бизнес за 2018 г.” стана „Шидеров“ ЕООД – наградата връчи Васил Пиронков, председател Сдружение Съюз на предприемачите – Асеновград.

Престижната награда „Мениджър на годината за 2018 г.” бе поднесена от лично от кмета на Община Стара Загора, Живко Тодоров на Славин Янакиев от фирма „Прогрес“ АД.

Тази година Управителният съвет на Клуба на работодателите – Стара Загора инициира  специална награда за „Иновации в сферата на културата за 2018 г.” и за неин безапелационен носител бе обявен Огнян Драганов – Директор на Държавна опера – Стара Загора. Неговият плакет поднесе бившият председател на клуба – арх. Банко Банов.

Тържеството продължи с богата програма, в която участваха артисти от Държавна опера – Стара Загора, танцьори от „Стефан денс клуб” и изпълнители от НУМСИ „Христина Морфова”.