Китайската нова година под знака на Земния Глиган започва на 5 февруари

Китайската нова година започва във вторник 5.02.2019г. и приключва на 24.01.2020г. Тя ще премине по знака на Земния глиган (или свиня) и е свързана с последната, дванадесета зодия от китайския хороскоп. Вие сте зодия глиган ако сте родени през една от следните години: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995.

Според китайския зодиак, годината на Земния глиган ще е изпълнена с късмет! 2019г. е идеалното време както да изкарвате пари, така и да инвестирате. Годината на прасето ще е пълна с радост, приятелство и любов за всички зодии.

Това се дължи на символа на прасето – то привлича към себе си успех във всички сфери на живота (именно затова се препоръчва в дома, офиса ви, магазина или заведението ви да има статуетка на прасе).

Освен радостните моменти ще ви предстоят и различни изпитания през тази година и е важно да дадете всичко от себе си да се справите.

Най-добрият начин да привлечете късмета към себе си е чрез статуетка на животното, което символизира годината. По този начин синхронизирате своята енергия с тази на животното, което от своя страна ви помага да привлечете към себе си повече късмет и благоденствие през годината.

Всички родени през 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019 са Глиган

Прочути личности, родени в годината на Глигана

Уди Алън, Фред Астер, сър Ричард Атънбъро, Хъмфри Богарт, Мария Калас, Оливър Кромуел, Ралф Уолдо, Емерсън, Уи-лям Рандолф Хърст, Ърнест Хемингуей, Хенри VIII, Алфред Хичкок, Елтън Джон, Карл Юнг, Хенри Кисинджър, Джон Макенроу, Роналд Рейгън, Джон Д. Рокфелер, Алберт Швайцер, Стийвън Спилбърг.

Глиганът е роден под знака на честността. Той е внимателен и отзивчив и широко известен с дарбата си на умиротворител. Мрази всякакви разправии и кавги и обикновено прави всичко възможно, за да изглади противоречията и да помири враждуващите.

Глиганът умее да разговаря, обича да говори открито, без никакви заобикалки. Ненавижда лъжата и лицемерието. Непоколебимо вярва в справедливостта, в законността и порядъка. Въпреки тези свои убеждения обаче Глиганът е много толерантен и винаги е готов да прости на сгрешилите. Той не е завистлив, нито отмъстителен.

Почти винаги се радва на успех и популярност в обществото. Обича компаниите, както и колективната работа. Където и да членува – в клуб или общност, той винаги е лоялен и на него може да се разчита почти за всичко. Глиганът е отличен организатор на благотворителна дейност и голям защитник на хуманни каузи.

Той е много трудолюбив и много съвестен в работата си, но преди всичко е ценен и уважаван заради своята честност и неподкупност. На младини със сигурност ще си опита късмета в повече от една и доста различни една от друга професии, но обикновено ще се чувства най-добре там, където ще може да бъде от полза за другите. Всеотдайно се раздава за общото благо и затова го обичат както колегите, така и работодателите му.

Глиганът има тънко чувство за хумор и е готов да посрещне всяка ситуация с усмивка, уместна шега или остроумен коментар. Обича да забавлява приятелите си и да им угажда, може би затова много хора, родени в годината на Глигана, се ориентират към шоубизнеса, изпълнителските изкуства или печелят слава в най-различни други сфери на живота.

За жалост не са малко онези, които гледат да се възползват от добродушието и щедростта на Глигана. Много му е трудно да казва „не“ и макар че не обича да срязва хората, в негов интерес е по-често да отсича, че „всичко си има граници“. Глиганът може да бъде твърде наивен и лековерен, но ако разбере, че е бил коварно предаден, със сигурност ще вземе мерки това да не се повтаря и ще се опита да стане по-самостоятелен. Много Глигани стават импресарски агенти или пък сами изграждат блестяща кариера, особено след някакво разочарование на млади години. И макар че що се отнася до пари, Глиганът да е винаги много щедър, по принцип не му липсва проницателен поглед върху финансовите дела и повечето Глигани са богати хора.

Друга типична черта на Глигана е способността му сравнително бързо да се съвзема от всякакви неудачи. Вярата и силният характер винаги го изправят на крака. Ако си постави някаква цел или си науми нещо, което иска да постигне, той ще го преследва с невероятна упоритост и решителност. Освен че е упорит, Глиганът е също така и инат. Внуши ли си нещо, никой и нищо не може да му го избие от главата.

Въпреки че е неизтощим в работата си, той знае как да си почива. Обича удоволствията и щедро пилее спечелените си с труд пари по луксозни курорти и скъпи ресторанти (защото Глиганът умее да се наслаждава на добрата храна и хубавото вино) или по други най-различни развлечения. Той обича и интимните събирания в отбрано общество и ако хората му допаднат,

бързо се превръща в душата на компанията. Но на големи приеми и сред непознати обикновено се затваря в себе си.

Глиганът обича лукса и затова къщата му обикновено е обзаведена с всички възможни удобства и най-новите домакински уреди. Предпочита да живее извън града и да има голяма градина, защото е запален и опитен градинар.

Глиганът се радва на големи успехи сред противния пол и обикновено не се успокоява, преди хубаво да се е наживял. Но задоми ли се веднъж, се превръща в много верен и грижовен партньор, особено подходящ за онези, родени под знака на Козата, Заека, Кучето, Тигъра, а също така и Глигана. Благодарение на приятния му и лек характер той може да установи добри отношения и с всички останали знаци от китайския Зодиак с изключение единствено на Змията. Змията обикновено е лукава, потайна и много предпазлива, което никак не допада на откритата и честна природа на Глигана.

Жената Глиган е изцяло отдадена на децата и съпруга си. Грижи се нищо да не им липсва и тези грижи сами по себе си й доставят удоволствие. Домът й е или много чист и подреден, или точно обратното – ужасно разхвърлян. Странно, но при жените глиган няма средно положение – те или обичат домакинската работа, или я ненавиждат. Жената Глиган обаче притежава големи способности като организатор и това нейно качество в комбинация с открития й и прям характер й помага да осъществи всички цели, които си поставя. Тя е любеща и добродетелна съпруга. Освен всичко друго умее да се облича с вкус.

По правило Глиганът има късмет в живота и рядко изпада в бедствено положение. Ако не разреши на другите да се възползват от доброто му сърце и ако без страх и колебание потърси признание за своите способности, той ще живее заобиколен от верни приятели, ще помогне на много хора и ще спечели възхищението на много други.

Чистосърдечността е основната черта на родените в Годината на Свинята. Толерантни, честни и силни по дух хора идват на бял свят в годината на последния знак от източния зодиак. На тези хора може всеки да се довери, те също са доверчиви и никога не се занимават с измами. Хората от зодия Свиня никога няма да те предадат. Те държат всичко на всяка цена да бъде добре и са прочути с това, че са хората, на които най-много се възхищават. Призванието им е да служат, да се раздават и да са отстъпчиви. Въобще видиш ли човек от тази зодия, си казваш, че е твърде хубаво, за да е истина!

До края на дните си вярват, че хората са изтъкани от добрина. Често безскрупулните хора се възползват от родените в Годината на Свинята.

Не са конфликтни и са готови на всичко, за да живеят в мир. Жертвоготовни са, когато става дума за комфорта и щастието на друг човек. Няма и капка корист в характера им, а приятелите им остават до живот.

Обичат да си угаждат, особено на трапезата – преяждат, но винаги с вкус! Това са хората от източния зодиак, които знаят как най-добре да прекарват времето си.

Най-важният урок в техния живот е да се научат да отказват. Те поемат емоционалните падове на приятелите си. Не се славят като приказливци, но пък започнат ли веднъж да говорят, няма нищо на света, което ще ги спре, докато не приключат с темата.

Свинята е жадна за знания интелектуална особа. Дори я смятат за сноб. За тези хора от голямо значение са добрият вкус, обноските и възпитанието.

Хората от зодия Свиня са отлични спортисти,особено в отборни дисциплини. Стожер за семейството са. Наивни и сладки са в любовта, обичат лесното в емоционалното обвързване. Отдадени са изцяло на своя партньор и са прочути със страстта си. Ревниви са към постоянния човек до себе си, а ако искате да ги запазите по-дълго до себе си като приятели, просто не си позволявайте да им налагате мнението си.

Като цяло Годината на Земната свиня е под знака на късмета! Страхотен период за печелене на пари и за инвестиране!

2019 г. ще бъде изпълнен с радостни мигове, приятелство и любов към всички зодиакални знаци, защото Свинята привлича успехите във всички сфери на живота.