Отново питат младите за бъдещето на Стара Загора

За втора година инициативата „Гласът на младите” на кмета Живко Тодоров и Младежки общински съвет Стара Загора е в ход.

В старозагорските училища от днес са поставени специални кутии, където младите хора могат да пуснат своите предложения и мнения. Очакванията са да се получат различни предложения какво да се промени през 2019 г. в областния град и в живота на младите хора.

Това е възможност на старозагорските ученици да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на Стара Загора. Идеята е да има добро сътрудничество между Общината и младите хора. За тях е много важно да се чува гласът им.

Кутиите, които са поставени във всички средни училищата в града, ще останат там до 15 декември 2018 г.

След обработване на събраните предложения, ще бъдат селектирани най-интересните. Младежкият общински съвет ще ги разгледа и ще реши кои да предложи за изпълнение на кмета Живко Тодоров.

В първата миналогодишна кампания се включиха много училища. Бяха получени над 400 предложения – за видеонаблюдение в парковете, за повече улични лампи, повече спортни игрища с каучукова настилка в училищата, подновяване на скейтпарка, футболно игрище в кв. „Зора“ и др. Те бяха представени на среща с кмета Живко Тодоров. По повечето от тях вече се работи.

Dolap.bg