Зонта клуб Стара Загора даде стипендии на 8 талантливи млади хора

С любов към бъдещето на България. Това е името на проекта, по който за поредна година Зонта клуб Стара Загора подпомогна талантливи ученици  от финансово слаби семейства от Стара Загора. За учебната 2018/2019 година за стипендия от 1000 лв. кандидатстваха 21 тинейджъри от града и региона. Осем от тях бяха определени да получат финансова помощ от дамите от Зонта клуб Стара Загора. Ето имената им :

  1. Зара Узунова – ученичка в 7 клас на НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора. За област МУЗИКА.
  2. Мартин Кючуков – ученик в 11 клас на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ Стара Загора – за област СПОРТНИ ТАНЦИ.
  3. Цветомир Кирилов – ученик в 11 клас на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ Стара Загора – за област НАУКА.
  4. Габриела Посталова – ученичка в 11 клас на ГПЧЕ „ромен Ролан“ Стара Загора – за област ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ.
  5. Емануил Тенев – ученик в 12 клас на ПГСАЕГ „Лубор Байер“ – Стара Загора – област ФОЛКЛОР.
  6. Лъчезар Йорданов – ученик 8 клас, ОУ „Мати Болгария“ –Казанлък – област ИЗКУСТВО.
  7. Евгени Илиев – ученик в 10 клас на ПГ „Св. Иван Рилски“ Раднево, област – НАУКА.
  8. Веселина Димитрова – ученичка в 10 клас на ПГ „Св. Иван Рилски“ Раднево, област – НАУКА.

Това са лауреатите на Зонта клуб Стара Загора за учебната 2018/2019 година, които бяха наградени на официална церемония на 28 ноември. А дамите от клуба, чиято основна дейност е благотворителност обещават, че ще продължат тази великолепна традиция да подкрепят младите и талантливи хора на Стара Загора. До този момент през изминалите години 31 деца са получили стипендии от Зонта.

Зонта интернешънъл, основана през 1919 г., е водеща световна организация от професионалисти, работещи за овластяване на  жените по света чрез служба и застъпничество. С повече от 29 000 члена в над 1100 клуба в 63  страни и географски региони, зонтианките по света посвещават своите сили,  средства и способности за подкрепа на местни и международни проекти, и образователни програми  в изпълнение на мисията и визията на Зонта. През седмицата във Велико Търново беше даден официално старта на тържествата, посветени на 100 години от създаването на организацията. В рамките на тези събития чрез Зонта Клуб Стара Загора  бяха дарени 200  книги на читалище „Св. Климент Охридски“  по проект: Радичкови даряват 100  тона книги.

Зонта Клуб Стара Загора

снимки на Светлозар Недев