Деканът на Медицинския факултет проф. д-р Мая Гълъбова: “Реализирайте се в България!“

Реализирайте се в България! – призова абсолвентите от Випуск 2018 деканът на Медицинския факултет при Тракийския университет в Стара Загора проф. д-р Мая Гълъбова. – Ние сме българи и трябва да работим в родината!“ Тя благодари на правителството, че е подкрепило предложението и днес получават дипломи и първите лекарски асистенти.

Общо 88 абсолвенти, лекари и лекарски асистенти, произнесоха заедно Хипократовата клетва на 29 ноември 2018 г. Сред тях бяха и 27 чужденци. Кулминацията на церемонията беше връчването на дипломите и наградите за тези, които завършват с най-висок успех.

Нека бъдем лекари с морал“, призова колегите си д-р Петко Врачев, отличник на 31-я випуск на Медицинския факултет.

Гости на церемонията бяха д-р Иван Маджаров, председател на БЛС и Александър Александров, председател на Националното сдружение на медицинските фелдшери, ректорът на Тракийския университет проф. Иван Въшин, представители на другите факултети и колежи на Старозагорската Алма матер.

Песента „Хубава си, моя горо“, изпълнена от 7 годишната флейтистка Таня Дончева, огласи аулата на факултета в началото на тържествената промоция.

Д-р Румяна Лечева, БТА