За възстановителен процес в образованието ще се коментира „На зелено“ , в парк „Бедечка“

Когато едно цвете не вирее в една почва, какво правим – сменяме цветето или почвата? Защо нашето образование преди беше на световно ниво – едни от най-добрите в цял свят – а сега изостава? Какво можем да направим като учители, граждани и родители, за да променим това?
Елате да обсъдим тези въпроси и да разберем как можем да дадем на децата повече отговорност и мотивация в училище. Ще поговорим за промени, които можем да направим заедно, за да подобрим образованието в нашия град.
📍 „На Зелено“ Фестивала, Парк Бедечка, Зона „На базар и работилници“, точно преди моста
⏰ 17:00 – 18:00
Програма на събитието:
Кратка презентация на Яница Господинова на тема “Възстановителен подход в образованието”
Въпроси и коментари към презентацията
Дискусия с въпроси за размисъл и споделяния от всички
Обобщение на дискусията и изводи
Яница е учител по английски език и икономика в ПГЕ “Джон Атанасов”, гр. Стара Загора. Завършила е програмата “Нов път в преподаването” към “Заедно в час”, където е работила и в екип “Регионално развитие”. Обучава учители на дигитални практики в образованието и развитие на умения на 21 век. Участва активно в образователни форуми, събития, формални и неформални общности за подкрепа на учители.
Стара Загора Говори се организира от „ЗаВръщане в България“. Нашата мисия е да улесним завръщането на българите в чужбина и да вдъхновим всички българи да виждат потенциала на страната, да създават страхотни неща в България и да допринасят за обществото.
Присъединете се към нас и станете част от тази важна дискусия, за да разберем заедно как можем да направим образованието по-добро за нашите деца.