Детската театрална школа на ДКТ представя „Питър Пан“

Детската театрална школа към Държавен куклен театър (ДКТ)  Стара Загора има премиера на 1 юни  , Международния ден на детето. Децата от школата ще представят пред малките и пораснали деца от публиката спектакъла „ПИТЪР ПАН“ по Джеймс Матю Бари. Ръководителите на школата са актьорите Ивана Бобойчева и Кирил Антонов.

Детската театрална школа на Старозагорския куклен театър е единствената в града, която обучава деца да играят с кукли като истински големи артисти.

Децата в школата са разделени на две възрастови групи, от 7 до 10 години и от 10 до 14 години. Спектакълът, който са избрали да представят по- големите пред публика на 1 юни е Питър Пан по Джеймс Матю Бари.

Участват: Александър Димитров, Валентина Стоянова, Вероника Николова, Виктор Трайков, Жасмина Русева, Жельо Христакиев, Зара Колева, Мария Димова, Мирела Желязкова, Пламен Димов, Радина Халваджиева. Фотограф е Калоян Георгиев, а автор на плаката Мария Джойкева- Денева.

Премиерата е на 1 юни 2024г. на голямата сцена на Кукления театър от 18:00 часа. Входът е свободен. Следващите представления са на 7 и 21 юни от 19:00 часа.

Ако искате и вашето дете да посещава Детската театрална школа във възрастови групи 7-10 г. или 10-14 г., може да получите повече информация на телефоните на ръководителите: 0883 521 246 и 0885 477 757

Велизара Цонева