Флашмоб с пластмасови капачки децата на Девето основно училище“ Веселин Ханчев“ посветиха на 24май

Единствен по рода си флашмоб с пластмасови капачки създадоха в Девето основно училище „Веселин Ханчев“- Стара Загора. Поводът е един от най- българските празници 24.май. Идеята е на екип учители в начален етап.

Възпитаниците на Девето станаха известни на широката общественост с редица флашмоби, посветени на празници или на важни исторически дати. Те имат изяви не само в регионални, а и в национални медии. Конкретно този флашмоб бе много по- различен, защото обедини две каузи- каузата на грамотността и почитта към делото на светите братя Кирил и Методий и каузата за опазване на чиста околна среда и събиране на капачки в подкрепа на фондация „Лазар Радков“.

Както често обичаме да казваме в нашия екип, в Девето ОУ учениците не са затворени в класните стаи и не стоят само над учебниците, а се възпитават в общочовешки принципи на съпричастност, на емпатия, на грижа и разбира се, на отговорност и уважение към българщината!“ каза за Долап.бг  Петя Кънчева, учител в начален етап в иновативното школо.

Директорът на едно от най- желаните училища в Стара Загора Мария Горчева отправи своето пожелание към читателите на Долап:

Уважаеми колеги и съвременни просветители, поздравявам Ви по случай най- българския празник 24.май! Поклон пред всички Вас учители, творци, хора на словото! Имайте сили и вдъхновение, за да продължавате да палите искрата на знанието и българщината в идните поколения! Продължавайте безрезервно да влагате душа и любов във всичко, което правите! Честит 24.май!“

Росица Ранчева