Седмокласничка от ОУ „Кирил Христов“ се класира за националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации

В старозагорското Основно училище „Кирил Христов” отбелязват пореден успех в представянето на свой възпитаник. Чаровната ученичка от VII „б“ клас Дария Христова Хаджиева с постоянство и сериозни знания успя да се класира за националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации, след като спечели 67 т. на областния кръг и завоюва правото да продължи напред в престижната надпревара през месец април в град Русе. Тази година тя е единствената седмокласничка от област Стара Загора, която ще се яви на националния кръг, като там ще се състезава с още 40 ученици от страната.

Директорът на ОУ „Кирил Христов“ Господин Балъкчиев и заместник-директорът по учебната дейност в прогимназиален етап Марияна Йотова поздравиха Дария и нейната учителка по история и цивилизации Марияна Тодорова за доброто представяне, като пожелаха успех на националния кръг. „Учителят идва, когато ученикът е готов”, каза г-жа Тодорова, подчертавайки изключителната любознателност и положения труд от страна на седмокласничката.

Дария Хаджиева има още поводи да се гордее – тя събра най-голям брой точки на областния кръг на олимпиадата по български език и литература, макар и да не продължава на национално ниво, освен това зае и почетното четвърто място на областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда.

Високите резултати са показателни за разностранните интереси на Дария, нейната любознателност и стремеж към усъвършенстване, както и за успешната подготовка на учениците в ОУ „Кирил Христов“ – Стара Загора.

Таня Николова