Панаир на науката и изкуствата организират в ГПЧЕ „Ромен Ролан“- Стара Загора

На 6 март 2024 г. от 11:00 ч. в Гимназията за преподаване на чужди езици (ГПЧЕ) ще се проведе традиционният Панаир на науката и изкуствата. Близо 40 са атрактивните прояви, дело на всички учители, ученици и Ученическия съвет. Събитията се провеждат в цялата сграда – в класните стаи, фоайетата, коридорите, физкултурния салон. Панаирът е огледало не само на образованието, което роменролановци получават, а и на креативност, иновативност, таланти, екипност и пр. Ще се включат и приятели и партньори на езиковата гимназия – Зелени Балкани, Регионална здравна инспекция, Международен младежки център, Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и Български червен кръст.

Панаирът широко отваря врати за всички желаещи седмокласници за продължат образованието си в най-голямото и елитно старозагорско училище, за техните родители, за любознателни граждани.

В програмата ще бъдат представени логически задачи, игрови игри, иноваативни проекти; Минитеатър на френски език; „Личности с добри сърца“ – на немски език; Игра с поговорки на френски; Здравословно хранене и здравословен начин на живот; Аз мога с IT специалност – „На Ти с IТ”; Тенис на маса; Ученическо самоуправление. Кариерни пътища; Мини шеметна надпревара организира Ученическият съвет.

На посетителите ще бъдат предложени: Викторина за малки и големи; Еко клуб „Приятели на водата“, Философски свят; Лаборатория за идеи; Приложение на математиката във всички области на науката; Занимателна история; Физиката в експерименти; Караоке; Франкофонски театър; Повече за математиката. Математически фолклор; Клуб по творческо писане; Литературен клуб „Книги за всички“, списание „Пътеки“ и вестник „РР“; BEST – речи и дебати на английски; В търсене на неизвестното вещество“; Приложно програмиране – програмирането лесно и интересно; Преводаческа работилница; Информиране на 100 секунди.

Някои от инициативите ще бъдат на изучавания език.