За трети път в Стара Загора – 𝐙𝐮𝐦𝐛𝐚 𝐃𝐚𝐧𝐜𝐞 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥

Организаторите – Община Стара Загора, Зумба с Поли в Стара Загора и НЧ „Родина-1860“, са щастливи отново да сътворят за нашия град събитието, което две години подред оставя бурни емоции и радостни сърцата на всички десетки хора, които заедно на площада пред Общината се сливат в едно за няколко часа незабравими Зумба приключения

𝐙𝐮𝐦𝐛𝐚 𝐃𝐚𝐧𝐜𝐞 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ще се проведе на 18.𝟎𝟓.𝟐𝟎𝟐4 г. от 𝟏𝟖:0𝟎 ч. на обособената сцена пред Общината.

В Града на липите това ще бъде трето издание! Да повдигнем духа на старозагорци и гостите на града е отново нашата мисия.

Какво да очаквате на 18 май

🎉 Истинска цветна фиеста, празничен шарен карнавал от горещи латино и екзотични ритми и танци, взрив от настроение и емоции, запленяващи хореографии и удивителни гости – безкрайно щастливи сме, че отново имаме специален гост!

Голямата изненада на фестивала е ZES Luca De Nigro от Италия!

Фестивалът ще даде среща на лицензираните инструктори по 𝐙𝐮𝐦𝐛𝐚 𝐟𝐢𝐭𝐧𝐞𝐬𝐬 от различни точки на страната (София, Пловдив, Варна, Пазарджик, Ловеч, Стамболийски, Сливен, Благоевград, Казанлък, Добрич, Горна Оряховица и др….).

Всяка седмица 15 000 000 души в 180 страни играят зумба – танц, създаден от един колумбийски танцьор на основата на латино ритми. Зумба е и танц, и фитнес, и голямо забавление, и отличен начин човек да изчисти напрежението.

Зумба е уникално съчетание, с което докато се забавляваш, изгаряш изумително много калории. Зумба са танци, Зумба е кардио тренировка, Зумба е аеробика и фитнес.  Освен това, при Зумба тренировката неминуемо ще се срещнеш с цял куп готини хора, които искат да влязат във форма, докато се забавляват и не се притесняват да се поизпотят.

Зумба е тренировка, създадена от колумбийския танцор и хореограф Алберто „Бето“ Перез през 1998 година. Историята разказва как по онова време Перез бил инструктор по аеробика и за един от класовете си, които водил, забравил касетата с музиката. Оказало се обаче, че носи в себе си касетки (това са предците на дисковете 😉 ) с латино музика – салса и меренге. Както можеш да се досетиш, случайно или не, така се е родила Зумбата. Постепенно тази уникална тренировка с латино ритъм завладяла целия свят.

Ето и още един факт, който може да ти е интересен – първначалното име на Зумба е било Rumbacize, което идва от румба – испанската дума за „парти“.

Ако досега само си чувал за Зумба, но не си пробвал, дошъл си на правилното място, за да се подготвиш.

Какви са ползите от Зумба?

Положителният ефект от Зумба тренировката ще се отрази както на тялото ти, така и на ума ти.

1-во – Движенията са високоинтензивни и благодарение на това се изгарят между 600 и 1000 калории за един час. Така че, ако търсиш упражнения, с които да отслабнеш, включи Зумба в програмата си, като кардио тренировка.

2-ро – Цялото тяло е включено в Зумба тренировката. Не се изненадвай, ако почувстваш мускулна треска на места, на които не си подозирал, че имаш мускули. Това е така, защото движенията обхваща различни мускулни групи наведнъж, и ще успееш да тонизираш цялото си тяло.

3-то – Зумба е толкова забавна тренировка, че практикуващите в един момент забравят, че това е тренировка.

4-то – Зумба комбинира аеробни и анаеробни упражнения, което подобрява дихателната и сърдечно съдовата система.

5-то – Координацията ти също ще се подобри, благодарение на упражненията, които изискват ръцете и краката да се движат в противоположни посоки.

6-то – Стресът ще изчезне, още преди да се усетил. Танците, а и упражненията като цяло, помагат на организма и съзнанието да се освободят от натрупания стрес от ежедневието. Когато се съсредоточиш върху изпълнението на движенията, бързо ще забравиш тревогитe.

7-мо – Отделянето на ендрофин по време на тренировка, както при Зумба, така и при всяка друга физическа активност. А това означава, че след Зумба тренировката, ще се чувсваш по-облекчен и нахъсан.