Свещи от пчелен восък изработваха мъниците на Детска градина „Светлина“

Трудолюбивите ръчици на най-малките възпитаници на Детска градина „Светлина” днес изработваха свещи от восъчна основа. В заниманието им помагаше семейството на големия приятел на „Светлина” Исак Принц, който е производител на мед. С доставката на материали се включиха родителите на децата. И не само това, и не само това!

Мъниците от първа група се научиха как се добиват мед и восък, как се работи безопасно с кошерите, какво може да се направи от отпадъка от целия този процес.  Научиха още, че свещите, направени от пчелен восък горят чисто и не отделят сажди като парафиновите свещи, които са петролен продукт. Че свещите от пчелен восък произвеждат отрицателни йони, които премахват прах, миризми и други замърсявания от въздуха, които дишаме. Че те са натурални, с естествен лек аромат на мед и не предизвикват алергии. Че горенето на свещ от пчелен восък действа антибактериално на средата, в която гори, благодарение на съдържанието на естествен прополис. А уханието на восък и мед действа успокояващо. И на вас ви ухае, като четете това, нали?

Творческата работилница днес бе в чест на 11 февруари Свети Харалампий, покровител на пчелите и пчеларите.

П.С.

И  истинските принцове подкрепят биопроизводството и чистите продукти, които земята ражда. Принцът на Уелс – Принц Чарлз е на цар на ековълната. Още през 1986 г. той основава своята Duchy Home Farm ( в буквален превод – Домашната ферма на Дука), което е едно от най-старите предприятия за биопродукти.

Екип на Долап.бг