Свети Валентин за необвързани: Ето как да празнуваме дори без половинка

Това, че нямате половинка не означава, че не можете да се поглезите и да се почувствате добре

Празникът на влюбените наближава, а с това и всички мечета, рози, балони и т.н., които се подаряват. За необвързаните, наслаждаващи се свободата си, вероятно това не е никак дразнещо и дори се радват на чуждото щастие. За тези обаче, които наскоро са приключили връзка или просто се чувстват самотно, със сигурност е голямо предизвикателство да останат хладнокръвни.

Разбираме, че докато вие страдате, не е никак приятно всички около вас да споделят в Instagram каква изненада им е направило гаджето или да не можете спокойно да отидете на работа, защото на автобусната спирка е пълно с балони и рози с за любовта към себе си. Това, че нямате половинка на Свети Валентин не означава, че не можете да се поглезите и да се почувствате добре. Нека видим как!

  • Направете си нова прическа

Какво да правите на 14 февруари, ако нямате гадже? Чудесен вариант е да отидете на фризьор, за да си направите нова прическа. Това може да е нов стайлинг или различен цвят на косата. Посещението в салона за красота винаги е релаксиращо и вдъхновяващо, така че този Свети Валентин се насочете натам.

  • Танцувайте

Свети Валентин е празник, който трябва да се празнува весело, дори и да нямате гадже. Създайте плейлист с любимите си песни и започнете да танцувате.

  • Пътувайте

Организирайте си еднодневно пътуване до място, което отдавна си мечтаете да посетите. Не трябва да се спирате по пътя към сбъдването на мечтите си. Първо, ще бъдете заети цял ден, и второ, емоциите от пътуването ще ви завладеят и дори няма да си спомняте факта, че никой освен любимата ви котка не ви е целунал сутринта.

Сгответе нещо вкусно

Да се радвате и утешавате със сладолед и шоколад от магазина не е лоша идея, но домашната вкусотия е друг въпрос. А какво разбирате под вкусно – многоетажна торта или необичайна салата, решавате вие.

Опознайте себе си

Какво наистина искате в този живот? Сигурни ли сте, че живеете според вашия сценарий или ви е наложен от родителите, приятелите или обществото? Запишете на един лист всичко, което ви доставя удоволствие и ви прави щастливи. На друг запишете нещата, които ви разстройват. Може би отдавна мечтаете да станете дизайнер, но работите като икономист… Може би мразите работата си… Или може би в кръга ви има хора, с които е крайно време да се сбогувате? Задавайте си честни въпроси и им отговаряйте откровено. Направете живота си по-добър този Свети Валентин.

Напишете писмо до бъдещото си аз

Сега сте сами и мислите, че всичко е много зле. Не е точно така. Спомнете си колко много предимства имате, ако сте независими от друг човек. Напишете в писмо до себе си колко е страхотно да сте сами. В бъдеще ще прочетете това писмо, изпълнено с радост и любов към живота и ще разберете, че няма нищо лошо в самотата.

Спортувайте

Време е да извадите любимите си спортни панталони и да напомните на фитнеса, че годишното ви членство все още е валидно. След двучасова тренировка количеството ендорфини ще бъде извън всякакви граници!

Елизабет Астарджиева