Честит 15-ти Рожден ден, Болница „Тракия“!

Точно преди 15 години на днешния 13 февруари 2009 година инвеститорите от „Металик“ АД – инженерното семейство Лена и Дечко Колеви и техните синове Иван Колев и Данаил Колев, получават един дългоочакван документ – официалното разрешително за започване на работа на днешната Болница „Тракия“ – тогава „Свети Иван Рилски“.
Затова днес с удовлетворение можем да кажем:
ЧЕСТИТ 15-ТИ РОЖДЕН ДЕН, БОЛНИЦА ТРАКИЯ!
И като на рожден ден натовареният работен трафик в Болница „Тракия“ – Център, Болница „Тракия“ – Парк и в МЦ „Трета поликлиника“ започна с почерпка – красиви меденки за всеки пациент, потърсил помощ тук, изпечени и украсени ръчно и с много любов. Така, както вече 15 години с любов и грижа денонощно вършат своята благородна работа лекари, медицински сестри, акушери, лаборанти, рехабилитатори специалисти по здравни грижи, регистратори, шофьори на линейки и служителите от различните отделения и отдели на Болница „Тракия“.
Но 13 февруари е само началото на един ежедневен стремеж към покриване на все по-високи стандарти в диагностиката и лечението на пациентите в почти всички направления на медицината. Стремеж към качество на световно ниво!
Официалното прерязване на лентата и стартът на работата в Болница „Свети Иван Рилски“ през 2009 година става на 22 февруари. На 7 март идва на бял свят и първото бебе, родено в АГ отделението на новата болница. Следват още много събития, които бележат израстването на лечебното заведение и утвърждаването му като авторитетен фактор в здравната система не само в България, но и далеч зад граница.
През 2014 година МБАЛ „Св. Иван Рилски“ променя името си на Болница „Тракия“, за да подчертае своята идентичност и индивидуален подход към решаването на всеки здравен казус. Днес името на Болница „Тракия“ се споменава с уважение и благодарност както от хилядите излекувани пациенти, така и от много бройните партньори у нас и по света. Убедени сме, че така ще бъде и занапред.
Честит празник, Болница „Тракия!