IN MEMORIAM

Рано тази сутрин /20 октомври 2023 г./, след продължително боледуване, ни напусна Таки.

Такухи Гарабед Маникян ( 1946-2023г.) –общественик,  лидер на Арменската общност в Стара Загора и България. Радетел и учредител на уникалния в града ни Клуб на етническите общности. Редица години Таки ръководеше Арменското дружество, а после и Арменското настоятелство и бе инициатор на многобройни инициативи, сред които Фестивал на арменските ансамбли, поставянето на паметник в двора на Арменската къща в Стара Загора, на паметна плоча с лика на П.К.Яворов на сградата на Радио Стара Загора и още много, много, хиляди добри и богоугодни дела.

Таки бе една от най-елегантните дами на Стара Загора. Дребничка, а с огромен духовен ръст. Усмихната, красива, страхотна веселячка с много силна енергия! Дано от светлата  и, артистична и крилата личност да има в любимите и внуци! А във всички от нас, които я познавахме, ценяхме и обичахме – да остане спомен за един ярък и силен Човек с Кауза!

Поклонението ще се състои в събота 21.10.2023 г., от 12:00 до 13:00 часа в залата на Траурна агенция Хадес ( до мемориала Бранителите на Стара Загора /Самарското знаме).