Млади философи коментираха темата „Емпатия и личностно развитие“

На 20.04. 2023 г. се проведе философски форум на тема “ Емпатия и личностно развитие “ по инициатива на участници от клуб “ Философско ателие“.

Поканени бяха ученици от ГПЧЕ “ Ромен Ролан „, Стара Загора, които са работили по европейски проект Еразъм (“ Me too: empathy for EU“) с ръководители по проекта: Калина Влайчева, учител по английски език и Емил Беров, учител по немски език.

Научното събитие имаше за цел да накара учениците да преминат от практика към теория като анализират как работата по такъв проект допринася за личностното формиране – какви предизвикателства помагат младият човек да преодолее своите традиционни стереотипи и нагласи.

Водещите Велизар Велев и Виктория Великова допринесоха много за приятното и леко протичане на срещата – споделяне на опит. Поканените ученици от 10 и 11 клас- Ивайла, Никол, Цвети, Сияна, Теодора, Валентина, Християна- омаяха публиката с интересните си разкази за преживяното в посетените училища и култури. Искрено не искахме разказите им да свършват.

Гости на събитието бяха Станимира Димитрова, началник на отдел “ Образование“ в Община Стара Загора и ръководството на ЦПЛР в лицето на директора – Искра Иванова и заместник- директора – Пламена Папазова.

Не състезание, а споделяне и насърчаване за повече извънкласни форми на съвместно участие- това бе една от приоритетните цели на събитието, което е първо от „Философския форум“.

Благодаря на клуб “ Дебати“ с ръководител Станка Стойчева и на Донка Добрева психолог в училище по компютърни науки и математически анализи “ Проф. Минко Балкански“ за участието и подкрепата.