In memoriam

С прискърбие Ви съобщаваме, че на 04.04.2023 г. на 80 годишна възраст почина Никола Москов, член на Представителството на Съюза на българските художници- Стара Загора и един от доайените в града ни.
През 1968 г. Москов завършва специалност „Живопис“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Дълги години работи като преподавател, първоначално в СУ „Иван Вазов“ – Стара Загора , а по-късно в Института за детски учители „Анастасия Тошева“, асистент в Института за квалификация на учители и като главен асистент в Педагогическия факултет на Тракийски университет.
Работи в областите живопис, стенопис, иконопис. От 1968 г. до сега е редовен участник в проявите на старозагорските художници, с много участия в национални изложби, както и в международни пленери по живопис в Кошице, Казанлък, Велико Търново. Изписал е три параклиса в Стара Загора. Фреската „Будителите“ и стенописите в параклиса „Св. Игнатий Старозагорски“ е дарил на Тракийския университет. Негови творби има в гр. Самара, Русия във Франция, Канада, Словакия и др.
Живее и работи в Стара Загора.
Поклонението ще се извърши на 06.04.2023. от 13,00 часа в траурна зала „Хадес“.
Редколегията на Долап.бг изказва съболезнования на семейството и приятелите на Никола Москов.