ДТ „Гео Милев“ посреща с радостно вълнение Международния ден на театъра

В чест на 27 март – МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ТЕАТЪРА, Драматичен театър “Гео Милев“ Стара Загора  ще организира и проведе няколко събития.

РАЗХОДКА В ТЕАТЪРА” кани най-младата ни публика на сцената, зад кулисите и в гримьорните. Ще ги срещне с актьорите след представленията на „Чичовци” на 17 март, от 11.30 часа и на „Суматоха” на 23 март, от 14.00 часа.

ТЕАТЪР В ДВИЖЕНИЕ” ще изненада пътниците в градския транспорт на 27 март, от 8:00 до 10.00 часа. Актьори от театъра ще пътуват в автобусите, ще четат поезия, ще общуват с гражданите на Стара Загора.

НАРИСУВАЙ МИ ТЕАТЪР” – конкурс и изложба на детска рисунка. Изложбата ще включва рисунки на герои и моменти от спектакли на Драматичен театър „Гео Милев” и ще бъде позиционирана на 2 етаж на Културен център Стара Загора. Официално откриване – на 27 март, от 13.00 часа.

СЦЕНИ ОТ МИНАЛОТО” – театрална изложба от архивите на театъра. 27 март, 13.00 часа, Културен център Стара Загора.

ИКОНИТЕ СПЯТ”театрален спектакъл за последните месеци от живота на Гео Милев в неговото най-близко обкръжение – Мила Геомилева, Николай Хрелков, Христо Ясенов, Марко Марчевски, Георги Шейтанов. Това е история за ежедневните битки и трудните решения, за волята да твориш въпреки органиченията… И за безусловната вяра в Свободата. На 27 март, 19.00 часа, на сцената на Културен център Стара Загора.

Театърът е формата в изкуството, която рисува преживяното, но е и покана да работим заедно!

Заповядайте и споделете с нас празника ни!

Сия Петкова