Станислава Василева от Раднево ще участва в конкурса „Мис Вселена“

120 красавици от цял свят ще участват в тазгодишното издание на конкурса „Мисис Вселена“, който ще се проведе от 30 януари до 4 февруари. Домакин на международния форум е България, като страната ни ще бъде представена от 35-годишната Станислава Василева, която е последната носителка на титлата „Мисис България Universe”. Тя е родом от Раднево и заедно със съпруга си развива семеен бизнес в сферата на земеделието. И двамата са категорични, че най-голямо удовлетворение им доставят успехите на децата им Теодор и Георги. „Благодаря на целия екип за подкрепата! Изключително развълнувана съм от срещата с останалите претендентки.“, споделя в навечерието на конкурса Станислава, която през последните 2 години застава зад редица благотворителни каузи.

Организаторът на събитието Меги Савова спазва традицията конкурсът да не бъде единствено състезание за короната „Мисис Вселена”, а да се ангажира и със социална кауза. Тази година форумът е с мисия за борба срещу домашното насилие над жени и начини за справянето с този проблем, като на 1 февруари е предвидена широка дискусия, в която ще се включат всички участнички. Особено атрактивни ще са туровете, в които омъжените дами ще представят талантите си в официални тоалети.

Големият финал е на 4 февруари в Зала 3 на НДК. Водеща на вечерта ще бъде Мариана Маринова – носителка на титлата „Мисис България Глоуб“ за 2007 г., с което печели правото да представи България на международния конкурс „Мисис Вселена“. През 2008 г. получава приза Вице Мисис Вселена, както и договор за работа със световната централа на конкурса. От 2009 г. тя работи в продължение на 4 години за една от най-престижните модни агенции във Венецуела, като успоредно с това взима участие в организацията на „Мисис Вселена“ по света – Русия, Азия, Латинска Америка. Партньор на Мариана на сцената ще бъде актьорът и певец Иоан Карамфилов. С изпълнения ще се включат Стефан Илчев, внучките на Бистришките баби и други.

Мисис Вселена (Mrs. Universe) е световният конкурс с устойчиво развитие и неизменен авторитет. В него могат да участват дами от 18 до 50-годишна възраст, омъжени, вдовици, разведени или такива, които повече от три години живеят на семейни начала с половинката си. Всяка държава може да изпрати повече от една претендентка, стига да са от различни региони.

Благовест Илиев