Старозагорец тръгва да покорява „Колосът“ на Америка

На своето поредно предизвикателство във високите планини се отправя нашият приятел Калин Иванов, член на ски-клуба в дружеството. Днес той отново напусна пределите на нашата страна – този път погледът и пътят му са насочени към връх Аконкагуа, най-високият в континента Южна Америка. Той е висок 6 962 м над морското равнище и с право е наричан „Колосът“ на Америка. Той е най-високият връх в цялото Западно и цялото Южно полукълбо. В справките на географите е записан и като най-високият изгаснал вулкан в света. Върхът се намира в планината Анди, в Аржентина, на около 15 км източно от границата с Чили.
Припомняме, че само преди два месеца Калин се завърна от успешна експедиция в Хималаите и Непал, където той изкачи връх Ама Даблам в състава на друга старозагорска група. В актива на Калин има записани още два континентални първенци – Елбрус, в планината Казвказ (на Европа) и Ухуру, в планината Килиманджаро (на Африка). През миналата година Калин има и един неуспешен опит за изкачване на връх Ленин (7 134 м) в планината Памир, но пък и успешно изкачване на връх Арарат (5 165 м) в Арменското плато.
На това далечно пътешествие Калин се отправя с Пламен Димов и Румен Радев. Пожелаваме им здраве, хубаво време, леки пътеки и успешно изкачване на върха. Не на последно място им пожелаваме по живо и здраво да се завърнат в родината, за да ни разкажат за своите преживявания в Южна Америка.
На добър път, момчета! Ние сме с вас!
Снимките са от личния фейсбук профил на Пламен Димов!