Как ще ги стигнем…японците?

Нещата, които се случват в Япония:
1. От първи до 6 клас се преподава предмет „пътят към здравия разум“, от който учениците се учат на цивилизовано поведение и здрав разум!
2. Няма повторни ученици от първи клас до 7 клас, защото целта е образование и прилагане на принципи, а не образование и съхранение на информация!
3. Въпреки че японците се считат за най-богатите хора в света, не наемат домакини или детегледачки за отглеждане на деца. Родителите са отговорни преди всичко за образованието на децата!
4. Японски ученици, ежедневно, в продължение на 15 минути, почистват в училищата си заедно с възпитатели, учители и преподаватели, което доведе до появата на скромно поколение и внимателно към феномена чистота и хигиена!
5. Всеки японски студент винаги си има четка за зъби и си мие зъбите след хранене и по този начин той се учи от ранна възраст как да се поддържа хигиеничен!
6. Учителите се хранят 30 минути преди учениците, за да се уверят, че храната е добра и не е развалена, защото ученикът се смята за бъдещето на страната и трябва да бъде защитен!
7. Човекът , който събира боклук в Япония е известен като „санитарен инженер“ и има заплата от 5000 до 8000 долара. За да заеме тази позиция, кандидатът трябва да премине писмения и устния тест!
8. Забранено е използването на мобилния телефон във влакове, ресторанти и обществени места със затворени пространства и мобилният телефон трябва да бъде настроен на режим „здрав разум“, който е много важен за тях!
9. Ако отидете в шведски ресторант на шведска маса, ще видите, че всеки слага в чинията си толкова, колкото му е необходимо, не го хаби, не оставя остатъци в чиниите си!
10. Средното закъснение на влака в Япония годишно е 7 секунди .