Старозагорски деца спечелиха първия национален конкурс за елха от рециклирани материали

Първи национален конкурс за създаване на коледно дърво с рециклирани материали организира и проведе Творческо обединение „На улицата“. Конкурсът е инициатива на Пицария „Амо“.

Организаторите благодарят на всички, които са осъзнали, колко важно е да се дава втори живот на материалите, вече ненужни от нашия бит и как могат да създадат и украсят Коледа. Това помага да опазим чистота около нас и природата.

Като първи национален конкурс, участието беше плахо, но ентусиазирано от страна на учениците и техните ръководители. Те са използвали хартия, пластмасови бутилки и други предмети, метал и др.“- коментират организаторите.

Последните две дървета са направени от организаторите с цел да подпомогнат каузата да дадат идеи, но не са включени в класацията.

Победители за 2022г са децата от 2.а клас от гр. Стара Загора, които с рециклирани вилици са направили 35см дърво. Те получават награда от Пицария Амо 100лв. Честито!

Като благодарят на всички участници, организаторите пожелават другата година да сътворят много по-висока коледна елха, с още по-разнообразни материали.

Росица Ранчева