„Трио Гранди Тенори“ преди концерта си на 21 декември в Операта

Те са забавни, танцувални, закачливи /когато трябва/, познати са като „Трио Гранди Тенори”. Солисти са на Държавна опера-Стара Загора и от години с програмите, които изнасят, правят сближаване на сериозната класика с оперетата и поп-музиката. Хората идват да ги гледат, защото всеки техен концерт е забавен и професионално изпипан.

На 21 декември 2022 г. от 19:00 часа , на сцената на Държавна опера Стара Загора, Trio Grandi Tenori  ще изнесе в залата на Държавна опера-Стара Загора концерта „10 години по-късно“, с който се отбелязва 10 годишнината от първия голям самостоятелен техен концерт.

В програмата – шедьоври на оперната и оперетна класика, евъргрийни, поп хитове и български песни.

Какво беше начало за вас, „Трио Гранди Тенори”?

Васко Влахов: Началото за нас беше през 2011 година, месец май, тогава се събрахме триото. Първата ни изява беше на концерт по случай 75 години на Радио Стара Загора. После започнахме да правим малки концертчета, имахме много участия, партита и т.н. Докато през месец май 2012 г. направихме първият си самостоятелен, голям концерт на 9 май в залата на читалището в гр.Троян.Направихме 2 шоу програми – едната е „Брак между Опера и Естрада”, а втората е „Вива ла Музика” и с тях обикаляме страната.

Има ли град в България, в които не сте били?

Васко Влахов: Има и такива, в които не сме били. Например в Белоградчик.

Милен Денев: Има и такива, в които сме били по няколко пъти. Където сме ходили веднъж, винаги ни канят пак.

Васко Влахов: Предстоящият ни концерт се казва „10 години по-късно” от първия ни концерт, иначе съществуваме от 11 години.

Кое беше най-луксозното място, в което сте пели?

Васко Влахов: Много са луксозните места, особено когато сме ходили по партита, почти винаги сме били в 5-звездни хотели, а също фирмени и корпоративни събития. А относно концертите ни, винаги са били в препълнени зали. Най-голямата зала, в която сме пели е спортната зала в Габрово, където имаше и правостоящи. Пели сме и в огромната спортна зала на Димитровград.

Как обогатявате програмата си?

Милен Денев: Стараем се да я разнообразяваме, слагаме винаги по нещо ново. Новото попълнение при нас е Стоян Буюклиев –един превъзходен млад певец. В програмата на 21 декември сме включили едно ново произведение, което изпълняваше покойният Хворостовски. От него се вдъхновихме, а и песента е специално правена за него от Игор Крутой – композитор, който е много известен. Правил е и песни на Мадона.

Стояне, ти как се чувстваш като „Гранде Тенор”?

Моята история с триото започна близо преди година. Поканиха ме на концерт във Враца, където има едно „много хубаво” преживяване на едни стълби. Излизаме, пеем българска програма, патриотични песни, валеше ни дъжд и на излизане реших да падна по стълбите без да искам, подхлъзнах се. Но беше много хубаво преживяване във Враца и оттам нататък всичко започна да се развива нагоре. Сега на 21 декември ще ми е първият голям концерт с триото. Програмата е много разнообразна – оперни и оперетни класики, евъргрийни, български песни. За мен е ценен опит да работя с професионалисти като Васко и Милен.

Какво ще пожелаете на своите почитатели за Нова Година и Коледа?

Васко Влахов: Много любов и здраве!

Стоян Буюклиев: Най-вече здраве!

Милен Денев :И нека всеки  от нас има повече поводи за усмивки!

Интервю на Уляна Кьосева