Международният младежки център на Стара Загора отново е със знак за качество на Съвета на Европа

Екипът на Международния  младежки център (ММЦ)  в Стара Загора има присъден Знак за качество на Съвета на Европа за следващите пет години. ММЦ е притежател на престижното отличие за пореден път и бе първият негов носител в България. Още през 2017 година, експертна комисия от СЕ направи комплексна оценка на качеството на центъра, през 2019 г. знакът бе препотвърден  за срок от 3 години, а тази година ММЦ – Стара Загора за трети пореден път защити титлата.

Само преди дни, екипът на центъра бе част от Годишна среща на Национална мрежа на младежките центрове, действаща като механизъм за ефективно сътрудничество, обмен на знания, умения, опит и добри практики с цел повишаване качеството на младежката работа в България. По време на форума бяха формулирани стратегическите приоритети на младежките центрове за следващата година, даде подробности по темата ръководителят на ММЦ – Стара Загора д-р Весела Марева.

В Стара Загора за младежки обмен идва екип на ММЦ – Перник, който ще бъде част от Шампионата по презентиране, организиран от старозагорските им колеги. Финалният кръг ще се състои в събота – 10 декември, от 9.30 часа, в Регионалната библиотека „Захарий Княжески“.

Автор: Красимира Кънева