С високи успехи и постижения ПГМТТ „Н.Й.Вапцаров“ почете патронния си празник

На 7 декември 2022 г. Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Йонков Вапцаров“ (ПГМТТ), гр. Стара Загора, отбеляза 113 години от рождението на патрона на своето училище- машинният техник, поетът и борецът за свобода Никола Вапцаров.

Гости на тържеството бяха Иванка Сотирова- заместник-кмет на Община Стара Загора, Милена Йолдова- Стоянова – началник на Регионално управление на образованието (РУО), гр. Стара Загора, Станимира Димитрова- началник на отдел „Образование“ към Община Стара Загора, инж. Иванка Петкова- старши експерт по професионално образование при РУО , Георги Станчев- управител на „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД, гр. Стара Загора.

Специален поздрав към учителите, учениците , служителите и гостите отправи директорът на гимназията инж. Стоян Колев. Той изрази горещата си вяра, че упоритата работа на целия екип за запазването на традициите и за издигането на престижа на училището е пътят за преодоляване на предизвикателствата и постигането на успехите.

Пожелания за здраве и нови творчески успехи към колектива на ПГМТТ „Н. Й. Вапцаров“ отправиха г-жа Сотирова и г-жа Йолдова- Стоянова.

Поздравителни адреси бяха получени от Иван Чолаков- областен управител на Област Стара Загора и от Живко Тодоров- кмет на Община Стара Загора.

В празничната програма прозвучаха стихове на Вапцаров в изпълнение на ученика от 11. А клас- Никола Димитров. Особено впечатление направи рециталът на стихотворението „Завод“ , подготвен от учениците от 12.В клас, специалност „Машини и системи с ЦПУ“ , с класен ръководител инж. Блага Вачкова. С песните „Имала майка едно ми чедо“ и „Облаче ле бяло“ Тодор Митков от 11. Б клас, разчувства присъстващите.

Празничната програма продължи с посещение на изложбата „История на автомобилостроенето“ , подготвена от клуб „Млад монтьор и водач на МПС“.

Изключителен интерес предизвика и разглеждането на електромобила „Рено Туизи“, електрическата триколка и бензинова триколка, дело на ученици от клуба по интереси.

В двата новооткрити кабинета за теоретична подготовка по специалностите „Автотранспортна техника“ и „Електрически превозни средства“ се проведоха демонстрации с модерните макети и симулатори, свързани със съвременното обучение.

Празникът завърши с демонстрация по майсторско управление на МПС с участието на ученици от 12.А и 12.Б клас.

Жанета ГОСПОДИНОВА