Награди за ВС“Усмивки“ при НЧ“Родина-1860″

Вокална студия „Усмивки“ се завърна с успех от Международната музикална академия „Нота по нота“, Пазарджик, която се проведена 2, 3 и 4-ти декември в три състезателни тура. Те стигнаха до последния етап, а професионалното жури в състав: ЕтиенЛеви, МаяРайкова и Борис Тасков им дадев исока оценка с три награди:

– ГРАН ПРИ за Вокална студия „Усмивки“

– наградата на Българското национално радио

– награди за вокален педагог на Елена Маликатова и Жанина Янкулова

Усмивките участваха и в интересни, вдъхновяващи и много полезни ателиета – по сценично поведение с Мила Роберт и по вокално майсторство с Борис Тасков.

През лятото Вокалната студия също се представи отлично на няколко конкурса и завоюва още награди: Първа награда за „Усмивки“ от Международен конкурс „The Sound of Time“/“Звукът на времето“ гр. Велико Търново с жури с председател ИванЛечев.

На IX Международен дистантен конкурс „Нови гласове, песни и изкуства“, гр.София, три индивидуални награди спечелиха ВС „Усмивки“:

– КрисияТомчева (7г.) – Първа награда в категория „Авторска музика“

– Ния Гаргова (5г.) – Първа награда в категория „Авторска музика“

– Никол Рачева (9г.) – Втора награда в категория „Поп музика“

Спечелиха също І наградавъввторавъзрастовагрупанаНационалнияконкурсзамладиджазизпълнители, СтараЗагора, както и GRAND PRIX за Вокална студия „Усмивки“ от Артфестивал „Сезони“- гр.Бургас/жури – Тони Димитрова Стефан Диомов, дует „Бургас“/.

На 22 и 23 октомври в гр.ВарнасепроведеДесетиюбилееневропейскиконкурсзановадетскапесен „ЗЛАТНИ ИСКРИ“, където международното жури определи песента на „Усмивки“ „КАК ВСИЧКО СЕ ВЪРТИ“ по музика на Жанина Янкулова, аранжимент на Николай Цолов и текст на Мая Дългъчева за носител на три специални награди-за оригинално творческо решение, за текст и за най-добро артистично представяне.

На Националния конкурс за изпълнители на забавна песен с фолклорни мотиви “Песен от извора”, Стара Загора най-големите „Усмивки“станаха носители на първанаграда.

Усмивките имаха и шанса през 2022година да участват на една сцена с големи имена от рок музиката – в първият по рода си Doctor ROCK Fest, Стара Загора и в концерта на ИнтелиджънтМюзикПроджект в Бургас по специална тяхна покана.