С тържествен концерт и викторина Второ основно училище „П.Р.Славейков“ отбеляза 65 години от създаването си

С тържествен концерт в залата на Културен център „Загора“ Второ основно училище отбелязва 65 години от създаването си и 195 години от рождението на Петко Р. Славейков на 21 ноември 2022 г.  Официално бяха представени книгите „Споделени спомени“ – на възпитаници на школото и  „Учим и творим“ – с отличени творби на ученици. Част от събитието бе и историческа викторина, в която отбори от шестокласници премериха знания свързани с живота и дейността на нашия патрон.

На празненството присъстваха Милена Желева, заместник-кмет на Община Стара Загора, Петър Калчев – директор на Регионалния исторически музей и много други официални гости, както и много бивши възпитаници.

„Споделени спомени” е втората книга след „Като Второ няма второ”, издадена в чест на 60-годишнината на школото. Безброй са възпитаниците на школото с успешна реализация в професията и в обществения живот.

Учениците на Второ ОУ имат високи резултати и през учебната 2021/2022 г.  На Националното външно оценяване в 7. клас се класират по успех на второ място по БЕЛ и на трето място по математика за област Стара Загора. Всяка година възпитаниците на Второ ОУ  печелят престижни награди от национални конкурси и състезания, участват в национални и европейски програми и проекти. Второ ОУ активно участва в национални програми и проекти: „Заедно в грижата за всеки ученик“ – екипна работа на учителите от начален етап с учители по учебни предмети от прогимназиален етап, „Заедно в изкуствата и в спорта” –  формирането на умения за екипна работа чрез участието в колективни спортове и изкуства, „Отново заедно” – екологично и интеркултурно възпитание. Дейностите са свързани с основната стратегическа цел на училището – постигане на качествен образователен процес с помощта на висококвалифицирани педагози.