Любителски кино клуб – Стара Загора организира среща на тема „Авторът като основа на творческия кино процес“

Тази събота, 12 ноември 2022 г., от 18:30 часа ще се проведе среща на Любителски кино клуб – Стара Загора.

В нея, координаторът на клуба Николай Колев ще провокира участниците да осъзнаят каква следва да е настройката на твореца на един филм. Той ще постави акцент над мотивацията, креативните навици и други привички, които влияят на автора при създаването на кино идея.

Любителският кино клуб се реализира от Творчески колективНа улицатас финансовата подкрепа на Национален ФондКултурапоПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ЛЮБИТЕЛСКО ТВОРЧЕСТВО.

Чрез него, колективът иска да създаде общност отсебеподобни“, които обичат да гледат филми, да ги обсъждат и да представят идеи през видео послания.

В клуба участниците развиват знания как да правят късометражни филми – както чрез гледане и обсъждане на различни кино ленти, така и чрез лекционни и практически занимания, водени от професионалисти.

Те имат за задача да създадат минимум 2 продукции, които да изпратят до международни любителски кинофестивали до началото на месец май догодина. Освен това, групата ще организира и международен любителски кинофест в Стара Загора през 2023.

Можете да се регистрирате за събитието тук:
https://www.facebook.com/events/455502336694670

Информация за проекта на Творчески колектив „На улицата“ можете да откриете тук:

https://artstz.org/kino/

Мирчо ХРИСТОВ