Откриха изложбата „Шофирането не е игра“ в парк „Пети октомври“

Откриха изложбата „Шофирането не е игра“ в парк „Пети октомври“, част от общата кампания на Община Стара Загора, ОД МВР, БЧК, Международен младежки център, Превантивно – информационен център по зависимости, Център за подкрепа за личностно развитие и Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните, целяща да фокусира обществото върху проблемите с безопасността на пътя.

„Стартирайки тази кампания се надяваме да въздействаме върху възприятията на младите хора, за да бъдат по-внимателни, когато са зад волана, но и когато са в ролята на пешеходци. Темата с безопасността е изключително важна при тях, защото опитът им все още не е достатъчен“, сподели при откриването на експозицията Иванка Сотирова – зам.-кмет на Община Стара Загора.

Паната съдържат фото илюстрации на различни пътнотранспортни произшествия от цялата страна, за да алармират за войната на пътя, която погубва стотици животи.

Днес бе и Ден на отворени врати в РПУ в област Стара Загора. Участниците в Детска полицейска академия се запознаха с работата на униформените служители.

Основната цел на кампанията е да се насочи вниманието на обществеността към проблема с пътната безопасност и с големия брой пътни произшествия. Поредицата от събития имат информационен характер и са в подкрепа на превенцията на детския пътен травматизъм. В рамките на кампанията ще бъде отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите от  пътнотранспортни произшествия – 20 ноември. Той ще бъде почетен с панихида в храм „Св. Въведение Богородично“, а от 12.00 часа, пред Областна администрация Стара Загора, ще се проведе Превантивно – информационна кампания „Шофирането не е игра“. Събитието ще бъде с  участието на Safety Driving Academy, БЧК, ЦПЛР, ММЦ, ПИЦ по зависимости, МКБППМН.