„Джак и бобеното стебло“ е новата премиера  на ДКТ

На 12 ноември 2022 г. идва нова радост за малки и големи зрители на Държавен куклен театър (ДКТ)- Стара Загора. Режисьорът Цвети Пеняшки, композиторът Милен Апостолов и сценографът Ясмин Манделли ще ни отведат в чудния свят на „Джак и бобеното стъбло”. Драматизацията на класическата английска приказка е на Цвети Пеняшки. В ролите ще видим познатите и обичани актьори Биляна Райнова, Мария Джойкева, Калоян Георгиев и Станислав Матев.

Много, много отдавна, когато светът бил млад и хората правели каквото си искат, защото всичко било добро, живяло едно момче на име Джак. Какво се случва с него, когато се изкатери по бобеното стъбло? Какво ще види горе? Какъв ще е пътят му към израстването и какви приключения ще му се случат? Това ще научите от най- новата пиеса на ДКТ Стара Загора.

Всеки човек търси щастието под дърво и камък, а то често е пред очите му”- казва режисьорът Цвети Пеняшки за главната си идея при драматизацията на класическата приказка.

Целта ни е да провокираме повече мисли”, допълва го композиторът Милен Апостолов. -Тъй като главният герой е малко по- голям, представлението не е типично детско“, уточнява още режисьорът.

Премиерата е на 12 ноември, събота от 11 часа на сцената на Кукления театър.

Билети тук https://bit.ly/3UlsZhw
или на касата на театъра, която работи всеки делничен ден ден от 10:00 до 18:00

Велизара Цонева