Марс навлезе бурно в знака Близнаци

Ключови думи за планетата Марс са: енергия, желание, самоувереност, сила. Тя олицетворява инстинкта за самосъхранение, присъщ за всички хора – да защитим себе си, дома, мнението си. Всеки усеща това влияние, когато отстоява своята позиция, когато спори с някого или се опитва да се защити от критика.

Енергията на Марс поддържа този заряд, който ни подтиква към действия, желанието ни да се движим напред и да постигаме целите си. Той олицетворява стремежа да изпитаме своите физически сили и смелост. В любовта планетата представлява мъжкия принцип и мъжката еротика.

Марс символизира жизнената енергия, главните цели и мотиви, физическата сила. От гледна точка на астрологията той отговаря за движещите сили, които ни помагат да приемем предизвикателствата и да се изправим лице в лице с опасностите. Марс е вътрешният воин, състезателният дух, пламъкът в нас.

Той символизира желанието ни за независимост и самоопределяне, показва колко дълбоко може да позволим да бъдем наранени и колко силно може да нараним другите. Лични качества като способността да действаме, да постигаме желаното, в астрологията са свързани с тази планета.

В римската митология Марс е бил богът на войната, в древна Гърция е известен като Арес, изобразяван във военни доспехи. Той е олицетворявал самоувереност, сила и желание за борба. Винаги символизира силите, които ни карат да заявим своята независимост, да защитим позициите си, да се борим в трудни ситуации. В астрологията Марс символизира инстинкта за самосъхранение и стремежа да отвоюваме своето място под слънцето.

Планетата влезе в знака Близнаци от 21 август и ще остане тук до 25 март 2023 година. Надали ще скучаем през това време. С Марс в Близнаци ще се появят нови идеи и планове, ще има достатъчно енергия, за да могат да се осъществят. Ще се активизира общуването, интелектуалните проекти ще получат нов импулс за развитие. За спортистите също настъпват добри моменти, особено за отборните спортове.

Планетата Марс е войнствена и през периода на транзита в Близнаци ще се борим за това, в което вярваме, а тук винаги логиката ще има превес над емоцията. Лесно ще можем да определяме кое за нас е наистина важно и кое -второстепенно. Всички ще бъдат много гъвкави и креативни, ако се провали планът ни, веднага ще го заместим с друг, втори, трети.

Любопитството е друга черта на Марс в Близнаци. Знаем, че тази планета в астрологията е свързана със страстта и желанията, с физическата страна на любовта. За връзките през периода от значително значение ще бъдат общуването, интелектуалният контакт, даже един обикновен разговор с любимия може да разпали огъня на страстта.

Може да има обаче и някои негативни прояви на този транзит. Марс в Близнаци прави хората изключително активни и напористи в общуването, което за съжаление не е най-доброто във всички ситуации. Когато сме обидени и афектирани, нашите остри думи могат да наранят сериозно хората около нас. Добре е да обмисляме добре новите проекти за да имаме възможността да ги реализираме на практика.

С много любов Ивелина Рускова,астролог
Астрологични консултации