Музей със странно съобщение към посетителите си: Моля, въздържайте се от секс

Музеят „Форт Герхард“, който се помещава в сградата на бивша пруска крепост от 19 век, и се намира в крайбрежния град Швиноуйшче в Полша, излезе със странно съобщение към посетителите, в което ги моли да се въздържат да правят секс по време на посещението си в музея.
Поводът за съобщението са
три отделни случая на влюбени, които се наслаждават един на друг по коридорите на музея, уловени на камерите за видеонаблюдение в рамките на месец.
В профилите в социалните мрежи ръководството на музея „Форт Герхард“ съобщи:
„Нашите гости са любезно помолени без ars amandi (изкуството на любовта) в музея, моля!
В публикацията се добавя: „Молим нашите влюбени гости да проявят разбиране –
повечето от експонатите в нашия музей са отпреди много години и са свикнали със съвсем други морални норми – консервативни, дори ортодоксални и въздържани. Нека не ги излагаме на неудобство!“ Според уебсайта на музея неговите експонати варират от „времената на Фридрих Велики до края на Студената война“.
Директорът на музея Пьотр Пивоварчик каза пред местния вестник Gazeta Wyborcza, че
за по-малко от месец видеокамерите са уловили три двойки по време на акт.
„Посетителите на крепостта имат различни темпераменти, някои от тях много консервативни. Не искаме те да бъдат шокирани по време на посещението си, като се натъкнат на двойка, замесена в похотливи лудории.“
Сексът на обществени места е забранен в Полша, а нарушителите на забраната биват задържани, осъждани условно или глобявани с 1500 злоти (около 616 лв.)

Източник: БГНЕС