Бендът BrazzViliDJ с изненадващо изпълнение в центъра на Стара Загора

Вечерният pop-up концерт бе първото събитие от серията „И това е Загорка бар“ и част от инициативите по повод честването на 120 години пивоварна Загорка

 29 юли 2022 г.

Вчера, 28 юли, от 21 ч. музикалният състав BrazzViliDJ се появи в центъра на Стара Загора и изненада жителите и гостите на града, излезли на късна разходка, с вечерен pop-up концерт. Музикантите озвучиха вечерта с комбинация от джаз, етно, фънк, реге и хип-хоп, а повод за street спектакъла бе рожденият ден на емблематичната фабрика в града – ЗАГОРКА.Това бе първото събитие от серията „И това е Загорка бар“, което се проведе на територията на град Стара Загора, като част от инициативите по повод честването на 120 години от създаването на пивоварната. По време на събитието, гостите успяха да се насладят не само на хубава музика, но и да охладят страстите със студено Загорка пиво, като специален подарък за всички присъстващи. Концертът завърши с широки усмивки, бурни аплодисменти и добро настроение.

Проектът Brazz ViliDJ е създаден като продължение на идеологията на Брас Асоциация, за популяризиране жанровото многообразие на духовата музика и съчетава в себе си любовта между джаза, народната музика, фънка, регето, хип-хопа и биг бенд звученето. От тази година, Брас формацията и ЗАГОРКА работят в тясно сътрудничество по повод платформата на компанията – „И това е Загорка бар“. Резултат на общите им усилия е най-новата реклама на бирения бранд „Барът е навсякъде“, като музиката към нея е авторска и създадена специално от бенда.

Специалният концерт е сред инициативите, които ЗАГОРКА подкрепя, като част от платформата – „И това е Загорка бар“, с която иска да насърчи близки или непознати да общуват истински един с друг, както и да виждат общото, човешкото помежду им и да намират общ език въпреки различията, защото барът може да бъде навсякъде, където са заедно на по бира. Освен това, всички присъстващи имаха възможността да се насладят и на откритата изложба, с която компанията цели да отпразнува своя 120-годишен юбилей, както и да чества историята, която споделя със Стара Загора и жителите ѝ.

От 10 юли градът на липите се радва на открита изложба в парк „Пети октомври“ под надслов „(Пре)открий Доброто тук“, в която ЗАГОРКА разказва за историята на Стара Загора. Форматът, под който са представени фотографиите, е в концепцията на пощенски картички, като в тях са запаметени любопитни факти, както за града, така и за ЗАГОРКА през годините. С тази изложба ЗАГОРКА иска да отдаде значимото на града, който е и люлката на пивоварната. Към всяка от изложените картини са поставени безплатни пощенски картички, с които жители и посетители на града, могат да зарадват свои близки, разказвайки за своята лична история и среща със Стара Загора. Изложбата ще бъде налична до 15 август.